Landmænd i Egedal får fordoblet erstatning

De berørte landmænd i sag om plantebeskyttelsesmidler får nu fordoblet erstatningerne i forhold til, hvad kommunen tilbød.

Syv lodsejere i Egedal Kommune har nu endelig fået Overtaksationskommissionens vurdering af størrelsen af deres erstatning for ikke, at måtte sprøjte deres marker i et område ved Bjellekær Kildeplads.

Det skriver Landbrug & Fødevarer i en pressemedelelse. 

Erstatningerne bliver fordoblet i forhold til det Egedal kommune tilbød, nemlig kr. 40-55.000 pr. hektar til, at alle får det samme nemlig kr. 100.000 pr. hektar. Taksationskommissionen nåede til samme resultat som kommunen, men nu er der sat punktum i sagen med en forhøjelse.

Formand for Nordsjællands Landboforening, Lars Jonsson, glæder sig over det sammenhold, der har været mellem flere foreninger og lodsejerne.

-Sammen med Landbrug & Fødevarer har vi kæmpet stærkt i denne sag i mere end fem år, og nu bærer indsatsen frugt. Jeg synes, at vi kan være stolte over indsatsen og også resultatet, nu hvor erstatningerne er fordoblet i forhold til kommunens tilbud, siger han.

Advokat Håkun Djurhuus, Lundgrens, siger:

-To overtaksationskommissioner hver med særlig sagkyndig ekspertise har nu behandlet de principielle sager fra Beder og Egedal. Jeg har haft den opgave at sikre, at der tilkendes fuldstændig erstatning. Det manglede bare. Det fremgår direkte af loven, men faktum er også, at ejendommene begrænses stærkt af forbuddene.

Læs også