Hektisk stemning på den netop åbnede 61. råvarebørs i København

- Vi mærker tydeligt en mangel på korn- og råvarer på verdensmarkedet i interessen for at deltage, lyder det i Øksnehallen i København, hvor folk fra korn- og foderbranchen i går startede en to-dages messe og handelsbørs.

- Jeg tror ikke, vi tidligere har haft samlet så mange forretningsfolk indenfor denne branche i København før. Vi har med over 2.400 rekordmange deltagere, der har tilmeldt sig lige frem til i dag, fortæller Asbjørn Børsting. Fotos: Jørgen P. Jensen Formålet med Den Europæiske Varebørs er at mødes personligt med sine kunder indenfor grovvarebranchen og cementere et godt kundeforhold. - Vi aftaler direkte med vores kunder verden over, at vi mødes her på den årlige  Varebørs. Så det har rigtig stor betydning for os, siger Mogens Frederiksen, der er direktør for DLG's afgrødehandel og medlem af koncernstyregruppen. - Stemningen er tydeligvis høj og hektisk her, siger Henrik Stilund, international koncerndirektør i Danish Agro. Han har deltaget i flere Varebørser før rundt om i Europa. Asbjørn Børsting taler med Kristian Hundebøll og Jesper Pagh fra DLG-ledelsen. I går eftermiddags var der trængsel ved indgangen og registreringen. De tilmeldte deltager kommer fra 56 lande verden over, mens selve Varebørsen har 38 europæiske firmaer som medlemmer. De store danske selskaber - her Danish Agro - får særlig opmærksomhed ved afholdelsen af handelsbørsen i København.

Der er ekstra tæt pakket af blå jakkesæt i den store Øksnehal midt i København denne torsdag – og igen fredag.

- Vi har mærket en overvældende interesse for at deltage i dette års afholdelse af Den Europæiske varebørs, da den sidste år blev aflyst på grund af corona, fortæller Asbjørn Børsting foran indgangen, hvor der er tæt pakket af forretningsfolk til registrering.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også