Vindumovergaard holder fast i kvælstoffet

På Vindumovergaard har de aldrig været bange for at gå foran. Det er derfor blevet udvalgt som én af lokaliterne for BASF’s undersøgelse af, om nitrifikationshæmmeren Vizura kan give besparelser på den dyre handelsgødning.

Asbjørn de Neergaard (til højre) er netop vendt hjem efter et halvt år på Thule-basen i Grønland for at deltage i den daglige drift på Vindumovergaard. Der har været praktiseret reduceret jordbearbejdning på Vindumovergaard i mange år. Der pløjes til kartofler, mens Köckerling Vector-harven forbereder jorden til de øvrige afgrøder. Asbjørn og Hans de Neergaard (til højre) foran hovedbygningen på Vindumovergaard, som er fra 1648. Præcisionsjordbrug er en integreret del af driften på Vindumovergaard. Gradueret tildeling af planteværnsmidler begyndte i 1996.

Verdens første digitale udbyttekort blev genereret på »Vindumovergaard« i 1991. Det ligger på bordet mellem os på denne frostklare formiddag i 2022 og minder om, hvorfor vi er netop her.

Godsejer Hans de Neergaard har nemlig aldrig været bange for at gå foran. Derfor er det naturligt, at BASF har spurgt netop ham, om de må lave nye afprøvninger af nitrifikationshæmmeren »Vizura« her.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også