Hestebønner skal ryste et dårligt ry af sig

Her i 2022 forventes en ny rekord i arealer med hestebønner. Men med den rette dyrkningsteknik er potentialet langt større.

Landmand Tommy Nielsen har gode erfaringer med at så hestebønner direkte i en efterafgrøde med en majssåmaskine. Skærmdump De valsede hestebønner klar til kvægfodring. Skærmdump fra Plantekongressen Dårlige erfaringer med hestebønner tilbage omkring 1970 hænger stadig over afgrøden. Alligevel forventes her i 2022 rekordmange arealer med hestebønner.  Kilde: Seges Skadedyr i hestebønner plejer ikke at være det store problem. Men et nyt skadedyr - bønnefrøbillen - er dukket op, og den er svær at bekæmpe samt uønsket i hestebønner til fødevarer. Kilde: Seges

Der bør dyrkes flere hestebønner herhjemme.

Det fastslår en landmand, en planteavlskonsulent og en chefkonsulent samstemmende i et indlæg på Plantekongressen om potentialet i at dyrke hestebønner.

- Omkring 1970 husker mange ældre landmænd, at hestebønner gav meget høstbesvær og ikke tålte tørke. Det har plaget afgrøden siden, oplyser Jon Birger Pedersen, chefkonsulent i Seges.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også