Treakslet gyllevogn med store hjul og 36 meter slangebom ruller lettere med Dogwalk

Ølandsgården ved Slagelse har netop udskiftet sin gyllevogn og har her i efteråret fået de første erfaringer med den tunge og komplekse maskine.

- Alle slæbeslanger er fleksible og samtidig stive, der gør det muligt at svinge slangerne opad i drypfri, lodret position med DropStop. Desuden giver det mulighed for hældningskompensation, så der altid er samme afstand til jorden også i kuperet terræn, påpeger Kristen Yde Pedersen fra Vogelsang. Den 36 meter lange bom syner virkelig bred og har stor kapacitet. Ulrik Hansen er ansat på Ølandsgården og har de sidste fire år kørt med gårdens gyllevogn. Han er meget positiv om skiftet til den nye Votech-gyllevogn.

Ølandsgården nord for Slagelse på Vestsjælland har de seneste fem år aftaget betydelige mængder afgasset gylle fra biogasanlægget Bioman i Kalundborg.

- Vi driver 1.250 hektar med planteavl og får leveret den afgassede gylle til en buffertank på 100 kubikmeter her på ejendommen samt til vores faste gyllebeholder på 5.500 kubikmeter, fortæller gårdejer Hans Christian Jensen.

Han fordeler selv den modtagne gylle på sine marker.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også