ATV defineres som udgangspunkt som en bil

Registrering af ATV som traktor er kun muligt med EU-typegodkendelse som traktor.

En ATV skal som udgangspunkt registreres som bil. Det siger landskonsulent i markteknik, Seges, Henning Sjørslev Lyngvig og uddyber, at med en EU-typegodkendelse som traktor kan ATV’en dog registreres som traktor, hvilket har stor betydning for det krævede kørekort.

- Som udgangspunkt defineres en ATV som bil i »Vejledning om syn af køretøjer 1.03.020«. Det medfører, at den registreres som bil, og derfor kræver bilkørekort, siger han.

Typegodkendt

ATV-køretøjet skal være EF-typegodkendt (godkendt af EF, det Europæiske Fællesskab, før det skiftede navn til EU, red.) og ved syn skal ATV-køretøjets EF-overensstemmelsescertifikat medbringes.

- En ATV med en EU-typegodkendelse som traktor kan registreres som traktor, efter de sædvanlige registreringsregler for traktorer, forklarer Henning Sjørslev Lyngvig.

- Det vil sige som godkendt traktor, hvis den bruges på en landbrugs-, gartneri- eller skovbrugsejendom. Hvis det ikke er tilfældet, skal den registreres som registreret traktor. EN ATV EU-typegodkendt som traktor kan anvendes uden registrering og nummerplade med arbejdsredskaber, som for eksempel en saltspreder eller sneplov.

hl

Læs også