bannerPos

Jurist: Bøder for manglende efterafgrøder strider mod EU-retten

Advokat Hans Sønderby Christensen afviser blankt, at Landbrugsstyrelsen har hjemmel i EU-retten til at straffe landmænd, som ikke kan så efterafgrøder i marker, der endnu ikke er høstet eller marker, der står under vand.

Jacob Lund-Larsen

Chefredaktør
14-09-2019 16:39
Det strider klart mod EU-retten at sanktionere en landmand for tilsidesættelser, som han ikke kan undgå. For eksempel kan han ikke straffes, hvis han ikke kan så efterafgrøder i marker, der endnu ikke er høstet eller marker, der står under vand, vurderer advokat med speciale i EU-ret.

Landbrugsstyrelsens fysiske kontrol af efterafgrøder – altså både de såkaldt pligtige-, husdyr-, målrettede og MFO-efterafgrøder – forventes ifølge Seges at gå i gang inden længe.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next