bannerPos

Fuld fart på forårsarbejdet

Også VG-Agro, der driver 1.150 hektar, var forårsarbejdet i gang. På billedet ses bedriftens store Samson gylleudlægger i fuld fart i går fredag.

AF: PER JØRGENSEN

JOURNALIST
27-03-2020 21:10

Der er gang i forårsarbejdet over hele Danmark i disse dage.Også på Risinge Herregård ved Kerteminde, der ejes af Fraugdegård ved Odense, er markarbejdet i gang.Det store markbrug har netop indkøbt en stor Rolmako discharve på 6 meter til bedriftens store markbrug på 545 hektar, hvoraf de 135 hektar er med skov.Den polske Rolmako bugserede discharven er den første i Danmark med springboard, planérplanke monteret forrest på harven, der giver et jævnt og flot såbed.- Vi har solgt en del discharver til denne sæson, men det er den første 6 meter med springboard, siger Flemming Larsen, Præstbro Maskiner A/S i Dronninglund, som er er importør af Rolmako-produkterne i Danmark, der i øvrigt påpeger, at de polske Rolmako-produkter er konkurrencedygtige på både pris og kvalitet.Discharven er leveret igennem KSM Maskinservice, der er Rolmako-forhandler på Fyn.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Ny måde at rapportere udtagning af prøver på

Svineproducenter og dyrlæger får nyt værktøj til at rapportere, når der udtages PRRS-prøver til viruspåvisning.

Byg en ekstra klimastald

Det er en god idé at have en nødplan i skuffen, hvis den afrikanske svinepest melder sin ankomst i Danmark eller Tyskland. Byg en klimastald og etabler nogle flere farestier, lyder rådet.

Samsø-landmænd vil stadig ikke kompensere for ikke-eksisterende udledning

Modsat meldinger i januar, så har regeringen ikke nedsat efterafgrødekrav på Samsø, som stadigvæk står til at kompensere for udledning fra produktion af fisk, som ikke finder sted. Samsø-landmænd kræver nu at blive fritaget for obligatoriske krav.

Vælg de rigtige aktier i en usikker fremtid

Det er ret så imponerende at kigge på graferne for de store aktie-index. Siden marts måned har vi oplevet et aktiemarked, der har revancheret nu mere end 60 procent af det, der blev tabt under coronakrisens begyndelse. Men investorerne er stadig usikre på fremtiden, og det er stadig farligt at ligge alt for disponeret i de cykliske aktier. Dog er der brancher og dermed aktier, der kan gøre det godt i den usikre fremtid, vi går i møde.

Det er nu, der skal ryddes op i roerne

Mange har allerede sprøjtet færdig i sukkerroerne, ellers er det i følge planteavlskonsulent nu, der skal sættes ind for de høje arter.

Med rådgiveren i marken

Jens Jakob Jensen fra HN Agro Consult gav tirsdag en status på de forskellige afgrøder.

- Det vigtigste er, at håndværket er i orden

Godt håndværk er for planteavlskonsulenterne hos HN Agro Consult den vigtigste grundsten uanset dyrkningsform.
Side 1 af 1848 (36958 artikler)Prev1234567184618471848Next