Markbruget på Halsted Kloster trimmet og optimeret på godt to år

Bedriftsrådgiver Henrik Severin gennemgik som udefra kommende og uvildig rådgiver det 900 hektar store landbrug, herunder dets maskinkapacitet og organisation. Det gav bonus i 2019.

- Vi vil gerne bruge de nyeste dyrkningsteknikker såsom gradueret gødskning, præcisionslandbrug og lignende, fortæller Jytte Krag-Juel-Vind-Frijs, som de seneste år har haft ansvar for driften af Halsted Kloster, der ejes af hendes mand Mogens Krag-Juel-Vind-Frijs. Den kommende forpagtning kan også indeholde driftsbygningerne på Halsted Kloster. Sukkerroer har i mange år været en vigtig del af markbruget. I forbindelse med prisfaldet på roerne har Henrik Severin tilpasset omkostningerne ved roedyrkningen, så roer fortsat kan være en stor del af sædskiftet. - Jeg havde lavet en maskinanalyse med traktortimebehov og ud fra min egen praktiske erfaring. En traktor blev skiftet ud, og en ny gødningsspreder med mulighed for mere gradueret gødning kom til. Derudover gik vi ned til én marksprøjte fremfor to sprøjter, fortæller Henrik Severin om sin optimering af godsets maskinpark. - Jeg ser også forpagtningen som en oplagt mulighed for et par unge landmænd. Her kan de få en velkørende og trimmet bedrift med mulighed for at købe et tilpasset maskinsæt, siger Henrik Severin.

2019 har været det hidtil bedste år på planteavlsgodset Halsted Kloster nær Nakskov.

- Vækstsæson og høst har været optimale her på Vestlolland. Og sammen med vores nye landbrugsmaskiner og en netop overstået trimning af driften i markbruget bliver det ét af vores bedste år, fastslår Jytte Frijs.

Det 900 hektar store planteavlsbrug ligger i et område, hvor jordpriserne runder de 350.000 kroner pr. h

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også