Minister parat til at se på alle tørkeforslag

Miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) er klar til at se fordomsfrit på alle forslag, der kan hjælpe landbruget i den aktuelle tørke-krise. I næste uge skal der i EU stemmes om et forslag, der vil gøre det muligt at slå brakmarker og bruge det til dyrefoder.

En usædvanlig situation kræver usædvanlige tiltag.

Og landbruget står i en helt usædvanlig situation, hvor tørken forværrer høstudbyttet dag for dag og har fremtvunget en tidligere start på høst mange steder.

 
Derfor erklærer miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen sig nu klar til at se fordomsfrit på de forslag, som landbruget har spillet på bordet for at hjælpe landbruget.
 
- Der er ingen tvivl om, at rigtig mange landmænd er hårdt pressede af tørken. Der står meget på spil for den enkelte landmand, og derfor ser vi åbent på alle forslag til at hjælpe landbruget i en helt usædvanlig situation, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Planter fra brakmarker til foder

Landbrug & Fødevarer er i forbindelse med den langvarige tørke kommet med en række forslag på en lang række områder. Disse forslag vil regeringen nu overveje nærmere. 

I næste uge skal der i EU stemmes om et forslag, der vil gøre det muligt at slå brakmarker og bruge det til dyrefoder. Landbrugsstyrelsen har allerede nu leveret vejrdata for Danmark til Kommissionen med henblik på, at danske landmænd også bliver omfattet af forslaget, som derefter skal implementeres.

Læs også