bannerPos

Nattefrost driller kartoflerne

De fleste kartofler er endnu ikke kommet op, men de der er, er svedet en smule i toppen grundet frosten.

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
16-05-2019 10:55
Hos Kjargaarden I/S er kun få procent af det 600 hektar store areal med kartofler påvirket af de seneste dages nattefrost. Men fortsætter kulden, kan det få konsekvenser.

De seneste nætters frostgrader kan have betydning for især kartoflernes vækst og kvalitet.

- De fleste kartofler er endnu ikke kommet op, men de der er, er svedet en smule i toppen grundet frosten, siger Jørn Willumsen, der driver ejendommen Kjargaarden I/S i Sunds ved Ikast med 1.500 hektar markbrug, hvoraf de 600 hektar er med kartofler og de 40 hektar med læggekartofler.

- Kulden sætter kartoffelvæksten tilbage. Jeg vil vurdere, at vi med

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Hyld landbruget for at optimere biomassen

Planteavlerne bør ikke finde sig i, at energisektoren render med hele gevinsten i klimaregnskabet, siger Søren Ilsøe, konsulent i Agrovi.

Nyt notat beskriver oprindelsen af PRRS-varianten hos Hatting

Seges Svineproduktion beskriver i et nyt notat den nye variant af PRRS1 og resultatet af de undersøgelser der er gennemført for at sporer oprindelsen af virusset der smittede Hattings ornestation ved Horsens.

Anerkendt i samfundskontrakten

- Moderniseringsstøtten til nybygning af moderne slagtesvineanlæg er samfundets anerkendelse af vores bidrag til samfundsøkonomien og beskæftigelsen, siger Lars Jensen, Stensager Svin.

Billigere stipladser til slagtesvinene

»Konceptstalden« er ifølge Seges Svineproduktion, et billigere, men produktionssikkert bud på et alternativ til den traditionelle slagtesvinestald.

- Er vi da virkelig så ulandsbetragtet, at en ansøger ikke vil bo med os

At lederen af Landbrugsstyrelsen i Augustenborg har tjenestested i København fører nu til, at Venstre indkalder både finansminister og fødevareminister til åbent samråd. Landboformand undrer sig også.

Brokgrise hædres med særbehandling

Det irriterer Lars Jensen, Stenager Svin I/S nær Aars i Himmerland, at man bruger udtrykket sygestier, når brokgrisene reelt er raske grise, der blot kræver særlig opmærksomhed, lidt mere plads og ekstra halm.
Side 1 af 1773 (35448 artikler)Prev1234567177117721773Next