Nye kornsorter kan påvirke foderværdien signifikant
Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt. Derfor arbejdes der ihærdigt med udviklingen af nye sorter.

Kornsorter med høj enzymaktivitet fremmer foderkvaliteten væsentligt, hvorfor der arbejdes med udvikling af nye sorter med denne egenskab. Highphy hvede er et eksempel på en sådan, og her har man set sammenlignelige eller bedre resultater i dyrenes fordøjelse af kornet end ved tilsætning af fytase.
Kendskab til faktorer i korn, der fremmer eller hæmmer værdien som foder, er vigtig i den fremtidige udvikling af plantesorter.
- Vi ved, at tilsætning af enzymet fytase til kornet er med til at øge fordøjeligheden af fosfor og mikronæringsstoffer, lige som enzymet protease øger proteinfordøjeligheden, siger Henrik Brinch-Pedersen, professor fra Aarhus Universitet, Forskningscenter Flakkebjerg, og henviser til forsøgssorten Highphy
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her