bannerPos

Nyt bejdsemiddel mod rapsjordlopper

Til højre rapsplante fra Cortevas afpøvninger med frø med Lumiposa-bejdsning, hvor der kun ses enkelte gnav. Til venstre rapsplante fra samme lokalitet med frø uden Lumiposabejdsning – her ses mange gnav. Foto: Gitte Skovgaard

AF: JØRGEN P. JENSEN

FAGJOURNALIST
19-10-2019 06:00
Efter EU's forbud mod insektbejdse med neonikotinoider er der behov for en anden type bejdse til blandt andet rapsudsæd. Corteva har nu midlet Lumiposa klar, som også vil aflaste den stigende pyrethroid-resistens.

Tidligere var meget rapsudsæd bejdset med de effektive neonikotinoider. Nu skal insektangreb klares med pyrethroider.

Men efter at de er blevet forbudt at anvende i hele EU, har der været behov for en ny type bejdsemiddel til erstatning. Nu kommer Corteva med en sådan ny type bejdsemiddel.

- Lumiposa beskytter de nysåede rapsplanter mod angreb af insekter, herunder rapsjordlopper og kålfluens larve, frem til rapsen har tre løvblade, oplyser Cortev

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.

Vegetabilske olier kan trække rapsprisen op

Der er gode nyheder at finde for rapsproducenter i disse dage. Prisen for mineralolie er kommet godt op på det seneste, og nu er der også en ny potentiel optur i vente for vegetabilske olier i udsigt. Det kan gå hen og gavne prisudviklingen for rapsfrø frem mod og måske endda også under den kommende europæiske høst.

Sortsblandinger som værktøj til risikospredning

Sortsblandinger i hvede er et vigtigt element i planteavlen for Peter Munk Lauritsen ved Ulstrup.

Noteringen falder igen-igen

Noteringen for slagtesvin falder igen med 30 øre, og er nu på 11,10 kroner, selv om coronanedlukningen af Europa ser ud til snart at være et overstået kapitel.

Nu skal der forskes i loftshøjden på svinetransporter

Lovgivningen kræver at smågrises velfærd tilgodeses - også under transport. Et af elementerne heri er loftshøjden i bilerne. Der eksisterer imidlertid ingen videnskabelig dokumentation for, hvad loftshøjde betyder for grisene. Det skal et nyt forskningsprojekt give viden om.

Helms forbereder generationsskifte

I løbet af de næste tre år vil der blive gennemført et generationsskifte hos Helms TMT, fortæller den nuværende frontfigus, Kristian Helms.
Side 1 af 1852 (37038 artikler)Prev1234567185018511852Next