bannerPos

Sortsblanding giver udbyttestigning på 2,1 hkg

Planteavlskonsulent Hans Erik Larsen fra Velas fremhæver sikkerheden i at blande hvedesorter, da det på forhånd er svært at sige, præcis hvilken sort, der giver det bedste udbytte. Fotos: Henriette Lemvig

AF: HENRIETTE LEMVIG

FAGJOURNALIST
14-07-2020 13:45
Det kan være svært at sige på forhånd, hvilke hvedesorter, der giver det bedste udbytte. Sortsblandinger giver en god sikkerhed.

Sortsblandinger, hvor to til tre hvedesorter er blandet sammen, giver et højere udbytte end de mest dyrkede sorter. Der er ligeledes en bedre sundhed hos de enkelte sorter, når de indgår i en sortsblanding, ligesom der ses mindre septoria i blandinger end i enkeltsorter, da det går langsommere med spredningen.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Produktion af græsprotein er i gang

Danmarks første kommercielle anlæg til fremstilling af græsprotein er etableret, så foder med græsprotein kan forventes klar i dette efterår. Seges afholder webinar om græsprotein den 14. september.

Er der fradrag for udgiften til høstfesten?

Høsten står for døren, og når den er i hus, skal det måske fejres med en hyggelig høstfest. Men hvor-dan er det egentlig med fradragsretten for landmanden? Og hvad med medarbejderne, beskatningen og momsen?

Planteavlskonsulenter rådgiver ud fra rigide regler

De massive krav til efterafgrøder sætter planteavlskonsulenters faglighed under pres, mener Gustav Garth-Grüner, næstformand i Bæredygtigt Landbrug, der også mener, at nogle af dem bukker under for presset. Planteformand i L&F er uenig.

Kød i historisk fald

Både produktion og forbrug af kød ser ud til af falde globalt for andet år i træk.

Kartoffelavlere står midt i historisk eksperiment

En effektiv, ensartet vækststandsning i kartofler er kodeordet for et godt resultat, pointerer landskonsulent Lars Bødker, Seges.

Eksportportalen advarer om ekstreme temperaturer

EksportKontrolCentret tilbagesender mange logbøger i øjeblikket på grund af utilstrækkeligt hensyn til de varme temperaturer i de planlagte ruter.

Man må tidligt op

Mens de fleste danskere stadig sover, tager landmand Mikkel Andersen de første kartofler op, så de kan komme videre til pakkerierne, hvor de vaskes og pakkes.
Side 1 af 1892 (37824 artikler)Prev1234567189018911892Next