Så er 2022-udgaven af planteværnsbogen klar

Som landmand og dermed professionel bruger af planteværnsmidler er der god og opdateret viden i den årlige udgave af »Vejledning i planteværn«”.

Med 2022-udgaven af den årlige oversigt over planteværn og planteværnsmidler bliver man ajour med mulighederne for professionel plantebeskyttelse.

Håndbogen er især målrettet landmænd, planteavlskonsulenter og gartnere – men også tiltænkt greenkeepere, skovbrugere, landbrugslærere og alle andre, der beskæftiger sig med planter og planteværn.

Den dækker derfor planteværnsmidler til landbrugsafgrøder, frugt, bær, frilandsgrønsager, prydplanter, væksthuse, planteskoler, golfbaner, rekreative arealer, skove, læhegn og juletræer.

Nye midler

Integreret plantebeskyttelse (IPM) har stor betydning i alle driftsgrene, og de konventionelle plantebeskyttelsesmidler er suppleret med mikrobiologiske midler og basisstoffer.

Derved giver håndbogen et meget bredt overblik over de tilgængelige metoder til plantebeskyttelse også i økologisk planteproduktion.

- Hvert år udvikles metoder og midler til at beskytte planter mod ukrudt, skadedyr og svampe, påpeger landskonsulent Jens Erik Jensen fra Seges Innovation.

- Nye midler godkendes, og gamle midler udgår. Derfor er det vigtigt at være opdateret på mulighederne, forklarer en af bogens forfattere.

Abonnement eller køb

Alle midler, der er godkendt og markedsført til erhvervsmæssig plantebeskyttelse i Danmark, findes i bogen. Og via et udførligt register er det hurtigt og nemt at orientere sig om mulighederne, når behovet opstår.

»Vejledning i planteværn« er skrevet af medarbejdere fra Aarhus Universitet, Seges Innovation og HortiAdvice A/S. Håndbogen er på 514 sider, og prisen er 399 kr. Prisen er inkl. moms plus forsendelse.

Vejledning i planteværn 2022 kan bestilles i netbutikken.seges.dk.

Hvis man tegner abonnement på håndbogen, vil man modtage et trykfrisk eksemplar af bogen hvert år i februar, når bogen udkommer. Desuden sparer du penge, fordi du slipper for portoen. Prisen er 399 kroner inkl. moms.

Abonnement tegnes ved at skrive til forlag@seges.dk.

Læs også