bannerPos

Kerb er udsolgt – hvad gør vi?

- Kerbsprøjtningen er en meget vigtig behandling i de fleste tilfælde, for Kerb er et af de få produkter, som virkelig kan sanere ud i de værste græsukrudtsarter, siger Hans Jørgen Bak. Foto: Seges
13-11-2020 21:00

Ganske overraskende er Kerb 400 SC udsolgt, og Corteva kan ikke umiddelbart love, at der kommer mere til landet.

Det er for mange en chokerende melding, at Kerb nu er udsolgt – og selvfølgelig en lille opfordring til at have sådan et middel bestilt hjem i god tid.

Det fastslår planteavlsrådgiver Hans Jørgen Bak fra Agriadvice, som har set på nødløsninger for de rapsdyrkere, der nu ikke kan skaffe Kerb.

- Hvis man ikke har nok Kerb til fuld dosis, som er 1,25 liter pr. hektar, så er det vigtigt at prioritere foragre og områder, der i forvejen er kendt som befængt med væselhale og meget enårig rapgræs. Vi har tidligere i praksis set en ok effekt af 0,6 l/ha Kerb 400 SC + 0,3 l/ha Kip-R.

Helt uden Kerb

- Hvis man slet ikke har Kerb 400 SC til rådighed – så er der ikke anden løsning end at behandle spildkorn og græsser med Focus Ultra og/eller Agil. Dette kan ske nu eller i marts måned, oplyser Hans Jørgen Bak.

Han påpeger dog, at nødløsningen ikke har god effekt på væselhale og enårig rapgræs.

- Dog har man set i september i år, at kan pletbehandling med 2.0 l/ha liter Focus Ultra + 0.5 l/ha Dash + Fosmagnit have effekt på væselhale, slutter Hans Jørgen Bak.

jpj

 

Den vigtige Kerb-sprøjtning

● Det er ganske afgørende hvilken udvikling rapsplanterne har nået inden – eller omkring – 1 november, fordi tilvæksten ofte stille og roligt standser i november måned.

● Antal blade, roddiameter og rodlængde skal vurderes og i dette efterår tror vi, de fleste er tilfredse. Målet er nået og rapsen er forventet overvintringsklar.

● Det gør dog ikke noget at »gassen går af ballonen« nu og at rapsplanten åbner lidt op, så Kerb behandlingen bedre kan trænge gennem afgrøden og ideelt blive afsat på jorden.

● Jordtemperatur er nu stabilt under 10 C og udsprøjtning af Kerb 400 SC er optimalt i de næste par dage.

● Det er en meget vigtig behandling i de fleste tilfælde, for Kerb er et af de få produkter, som virkelig kan sanere ud i de værste græsukrudtsarter.

● Kerb dosis skal ikke reduceres – vi anbefaler de godkendte 1,25 liter/ha, og midlet kan heldigvis købes til cirka 200 kr./liter.

Kilde: Hans Jørgen Bak, Agriadvice

 

Ny bugseret stubharve fra Pöttinger

De nye Terria-stubharver leveres i en fire og seks meters version og som tre- eller fire-bullet modeller. Arbejdsdybder fra 5 til 35 centimeter.

Vil gøre Danmark til stormagt for plantebaserede fødevarer

Tænketanken Frej lancerede i sidste måned sammen med L&F og Dansk Vegetarisk Forening en ny strategi, som skal løfte plantebaserede fødevarer op på siden af kød- og mejerisektoren herhjemme. Håbet fra Frej er, at politikerne griber udspillet i de kommende politiske forhandlinger om klimahandlingsplaner for landbruget.

Ny Pöttinger såmaskine med fronttank

De pneumatiske Aerosem-såmaskiner fra Pöttinger er netop blevet lanceret i fire og fem meters arbejdsbredder i en sammenklappelig version med fronttank.

Forberedelserne til god etablering af frøgræs begynder allerede nu

For at opnå en god etablering af udlægget i vårsæd skal der være er fokus på, at frøet placeres i den korrekte dybde på fast og fugtig bund. Det stiller krav til såbed og maskiner.

Etableringsplan for vårsæd i våd lerjord

Med risiko for endnu et vådt forår vil det allerede nu være en fordel at have tænkt eventuelle etableringsmetoder igennem, så man er klar til at give vårsæden de bedst mulige startbetingelser.

Spørgsmål fra LDM og utilfredse andelshavere er allerede behandlet

Arla-advokat fastslår, at »en række spørgsmål«, som LDM og utilfredse andelshavere stiller til selskabet i en begæring, allerede er blevet behandlet »grundigt og fyldestgørende«.

EU-Kommissær vil begrænse transport af dyr

EU's landbrugskommissær vil begrænse transport af dyr, men det vil ikke gå ud over dansk landbrug, siger han. Den melding beroliger ikke Venstres Asger Christensen.

Er prisen for sojabønner for høj?

Forklaringen på to uger med voldsomt skuffende eksporttal for sojabønner skal vi formentlig finde i det simple faktum, at sojaprisen er gået næsten historisk op på det seneste, og at importører af soja – herunder især Kina – nu har trukket sig, fordi priserne ganske enkelt er for høje.

Efterspørgslen efter soja skuffer igen

Mandag kunne jeg rapportere om en skuffende eksport af sojabønner ud af USA. Den skuffende eksport af amerikanske sojabønner fortsætter ifølge nye tal fra det amerikanske landbrugsministerium.
Side 1 af 1990 (39795 artikler)Prev1234567198819891990Next