Tilfredshed med tilskuerløst DM

Selvom DM i Pløjning langt fra blev, som arrangørerne fra LandboUngdom Region Aarhus havde forestillet sig, inden corona ramte verden, var der tilfredshed med, at man trods alt fik stablet et arrangement på benene, så landets bedste pløjere kunne kåres og sammenholdet i regionen styrkes.

Der var overvejelser til det sidste, om DM i Pløjning skulle afvikles eller ej. Efter et veloverstået stævne, der på grund af corona-forholdsregler blev afviklet uden tilskuere og uden efterfølgende fest i plovkroen, er styregruppen bag arrangementet, dog glade for, at man trods alt valgte at afvikle arrangementet.

- Vi mangler stadig at evaluere og regne det økonomiske resultat ud, men umiddelbart er vi meget tilfredse, fortæller formanden for styregruppen bag DM, Jacob V. Laursen.

- Der var godt humør over det hele, og pløjerne var glade for at komme ud af maskinhuset og konkurrere mod hinanden, selvom det blev på lidt anderledes vilkår en normalt. Samtidig var alle positive og gjorde, hvad de kunne for at overholde de tiltag, vi havde gjort for at komme corona-restriktionerne i møde, siger Jacob V. Laursen, der er glad for, at man ikke valgte at udsætte til næste år.

- Det handler også meget om timing. Vi havde en perfekt beliggenhed med grønjord lige omkring maskinhuset, hvor der var plovkro. Det ville vi ikke få til næste år. Desuden tror jeg, det ville være svært at holde gejsten et helt år endnu, konstaterer styregruppeformanden.

Bedre sammenhold

Selvom årets pløje-DM blev uden tilskuere, fest og så videre. Har der været flere gevinster end blot at kunne rangere det danske pløjehierarki – som til forveksling ligner de seneste års resultater – fortæller formanden for LandboUngdoms Region Aarhus.

- Et arrangement som det her, giver lidt til sammenholdet i regionen. Det er noget, vi rigtig godt kan bruge i Region Aarhus, hvor de fleste aktiviteter foregår ude i lokalforeningerne. Så trods omstændighederne har det her givet lidt på kryds og tværs af de lokale foreninger, og vi har lært hinanden bedre at kende, fortæller regionsformanden, der med manglen af tilskuere også kunne konstatere, at der var rigeligt med tid til at lære hinanden at kende i løbet af den ene dag, pløjestævnet i år var kogt ned til.

- Uden tilskuere havde hjælperne ikke så tovlig meget at lave midt på dagen. Der var måske nogle, der kedede sig lidt, men alt i alt, var alle glade og tilfredse, fortæller han.

Læs også

Pløjekongerne sidder tungt på tronen