- Regeringen har bragt demokratiet i fare

- Hvem bliver de næste efter minkene. Bliver det kyllingebranchen, slagtekalvene, malkekvæget, slagtesvinene eller markbruget? Det er i dag et helt legitimt spørgsmål at stille, fastslog landmand og V-folketingskandidat Hans Otto Sørensen i går i Agerskov.

Der var hård kritik af regeringen fra landmand, planteavlsrådgiver og halmleverandør Hans Otto Sørensen, Skærbæk, da han talte i Agerskov i går.

- Jeg vil gerne sige, at jeg aldrig havde troet, at vi skulle komme så langt ud med demokratiet her i Danmark. Så langt ud, at demokratiet er bragt i stor fare af en regering, der regerer uden lovligt grundlag, uden at respektere grundloven, uden at respektere almindelige forfatningsmæssige regler eller Folketinget. Uden at respektere den almindelige borger, uden at respektere alle os, som står her i dag.

- En regering, som udstråler en magtarrogance. En regering, hvis leder udviser klare despotiske træk i ledelsen af landet, i ledelsen af vores dejlige land. En statsminister, der efter min mening læner sig op ad en rigsretssag, lød det fra Hans Otto Sørensen, der også er folketingskandidat for Venstre.

Den totale skandale

Han pegede i sin tale på en række eksempler på, hvad han kategoriserede som en lemfældig omgang med grundloven omkring for eksempel randzoner, vandindvindingsområder, efterafgrødekrav og gasledningen Baltic Pipe.

- Og nu ser vi det det totale og skandaløse forløb omkring nedslagtningen af minkerhvervet. Det er den største skandale i Danmark i mange år; det er den totale skandale. Det er med nogle frygtelige konsekvenser, menneskeligt, familiemæssigt, følelsesmæssigt og økonomisk for de berørte, der nu får deres livsværk, deres eksistensgrundlag og deres tilværelse ødelagt, måske endda tvinges væk fra deres hjem.

- Det er i strid med Grundloven. Der er ingen lovhjemmel fremskaffet, hverken for nedslagtningen og for en mulig erstatning, for de trufne beslutninger. Og hvem bliver de næste? Bliver det kyllingebranchen? Eller slagtekalvene? Eller malkekvæget? Eller slagtesvinene? Eller markbruget? Hvem – hvem bliver de næste? Det er i dag et helt legitimt spørgsmål at stille, fastslog Hans Otto Sørensen.

Læs også