Veganuary 2021: Fødevareforhandlere og restauranter i Tyskland promoverer vegansk levestil i januar

En lang række virksomheder i Tyskland deltager i den plantebaserede kampagnemåned med tilbud og kampagner relateret til vegansk ernæring og livsstil, herunder en række rabatter - alt sammen faciliteret gennem den engelske organisation, Veganuary.

Ifølge den engelsk-baserede Veganuary-organisationen vil over 440.000 borgere og mere end 100 virksomheder deltage i Veganuary 2021-handlingsdagen. I år er Tyskland også med på bølgen. 

Det gælder kæder som Ikea, Aldi, Lidl, Penny, Rossmann, samt Subway, Lieferando, Dean & David, McDonald's og Domino's har alle planlagt at være med. Mærker som Magnum, Frosta, Knorr og Wagner planlægger også omfattende aktiviteter og nye produkter til den veganske kampagnemåned.

Med den officielle start af Veganuary offentliggør mere end 100 landsdækkende virksomheder nu deres tilbud og kampagner for den veganskmålrettede måned:

  • Tyske detailhandlere følger Veganuary med adskillige kampagner og nye produkter ind i det nye år 2021, herunder Aldi, Lidl og Penny.
  • Nye veganske retter eller specielle tilbud i mange restaurantkæder
  • Dagligvaremærker udgiver nye produkter eller annoncerer rent vegetabilske porteføljer

Foruden Tyskland deltager 13 andre lande i kampagnen, herunder vores nabo Sverige og lande som USA, Frankrig, Italien, Australien og naturligvis England, hvor kampagnen har sit udspring. 

Veganuary er en nonprofitorganisation, der opfordrer folk over hele verden til at prøve at være veganer i januar og fremad.

I løbet af organisationens 2020-kampagne deltog mere end 400.000 mennesker i at prøve en vegansk kost, mens mere end 600 mærker, restauranter og supermarkeder promoverede kampagnen og lancerede mere end 1200 nye veganske produkter og menuer på det britiske marked alene.

I løbet af året opmuntrer og støtter Veganuary både mennesker og virksomheder til at flytte til en plantebaseret diæt som en måde at beskytte miljøet på, forhindre dyrelidelse og forbedre sundheden for millioner af mennesker.

Læs også