Ny departementschef i fødevareministerie

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har fået ny departementschef, efter at ministeriet så dagens lys i slutningen af november 2020.

Morten Niels Jakobsen er udnævnt som ny departementschef i Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

Han er 46 år og uddannet cand. jur. fra Aarhus Universitet i 1999.

Morten Niels Jakobsen kommer fra en stilling som styrelsesdirektør for Vurderingsstyrelsen og har tidligere været styrelsesdirektør for Spillemyndigheden. Morten Niels Jakobsen har en lang karriere i Justitsministeriets koncern bag sig, blandt andet som statsadvokat for særlig økonomisk og international kriminalitet (SØIK) og som kontorchef i Justitsministeriets departement.

Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, Rasmus Prehn (S), siger:

- Morten Niels Jakobsen har en stor juridisk kapacitet, og sammen med hans indgående erfaring fra centraladministrationen og forandringsprocesser i driftstunge offentlige organisationer er Morten den rette til at stå i spidsen for opbygningen af vores nye ministerium. Morten er kendt som en dygtig, strategisk og visionær topchef med særdeles gode samarbejdsevner og fornemmelse for omverdenen, og Morten vil helt naturligt få skabt gode relationer til ministeriets interessenter og samarbejdspartnere.

- At Morten er landmandssøn og vokset op på en gård i Bindslev i Nordjylland sikrer endvidere, at han udover sine stærke og uomtvistelige faglige kompetencer har en naturlig forståelse for landbruget og en evne til at møde erhvervet i øjenhøjde og med respekt, indsigt og forståelse. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.

Ydmyg tilgang

Morten Niels Jakobsen siger:

- Fødevarer, landbrug og fiskeri har meget stor betydning for det danske samfund. Det er derfor afgørende, at Fødevareministeriets koncern løser sine mange opgaver på et højt  niveau, og at omverdenen har tillid til koncernen. Jeg går med stor ydmyghed til  opgaven, og jeg ser frem til, sammen med ministeriets medarbejdere, at betjene fødevareministeren bedst muligt.

Morten Niels Jakobsen tiltræder den 18. januar 2021.

pj

Læs også

Ny superdokumentation: Klimapas skal stille landmænd bedre økonomisk
4000 fugle slagtet: Kalkunbesætning i Lundby ramt af fugleinfluenza
Har fået nok: Kina vil slå hårdere ned på falske ASF-vacciner
Blå ordførere: Landbrugsforhandlinger er ikke startet endnu
Fugleinfluenza fundet ved Ringsted og på Bornholm
Smitten spreder sig: ASF bekræftet i Frankfurt