Frejs direktør vil i Folketinget

Iben Krog Rasmussen, stifter og direktør i Tænketanken Frej, har meldt sig på banen hos Venstre. I næste uge går hun efter at blive Folketingskandidat for partiet på Lolland.

Iben Krog Rasmussen går nu efter at komme i Folketinget for Venstre. I næste uge går hun efter at blive kandidat for partiet på Lolland. Foto: Daniel Barber

- Jeg har oplevelsen af, at jeg selv bør tage ansvar, og være en del af løsningen.

Sådan lyder det fra Iben Krog Rasmussen, direktør og medstifter af Tænketanken Frej, som meddeler, at hun i næste uge går efter at blive kandidat til Folketinget for Venstre på Lolland.

Det sker når Venstre på Lolland i forbindelse med den årlige generalforsamling næste torsdag også holder opstillingsmøde.

Over for Effektivt Landbrug oplyser hun, at hun fortsætter som direktør for Tænketanken Frej til trods for, at hun nu bekender politisk kulør.

- Nogle gange er det altid meget nemmere at sige, hvad andre skal gøre, i stedet for at gøre det selv.

- Det er nemmere bare at sige, at andre skal fikse det, siger hun.

Fortsætter i Frej

Både Frej og Iben Krog Rasmussen har længe talt varmt for øget bæredygtighed, og at landbruget her er en del af løsningen. Det er en sag, hun som mulig kommende folketingskandidat vil arbejde videre med, fortæller hun.

- Og jeg fortsætter i Frej som direktør og sekretariatschef. Det her er alene min beslutning. Og bestyrelsen bakker op om det.

- Vi har også frivillige, der både er medlem af Socialdemokratiet og Konservative. Så der er slet ikke noget der. Og jeg er hverken blevet mere eller mindre partisk i forhold til mit arbejde i Frej. Det her drejer sig alene om mine ambitioner, og er noget jeg gør ved siden af mit arbejde, siger hun.

Fået mere tid til at tænke

Hun fortæller, at Frej efterhånden er vokset sig stor, og har nu 10 medarbejdere i sekretariatet og 100 frivillige.

- Frej er meget mere end mig. Det er også det, som gør det muligt, at jeg har fået plads til at tænke på mere og andet.

Hvorfor lige Venstre? Hvis man vil i Folketinget, så er der vel andre partier, hvor der er større chance lige nu?

- Ja, og så også på Lolland. Det kunne næsten ikke være værre, lyder det fra Iben Krog Rasmussen.

Venstre på Lolland fik trods partiets generelt gode Folketingsvalg i 2019, således ingen kandidater valgt til Folketinget. Topscorere på stemmesedlen i Venstre i Sjællands Storkreds, som Lollandskredsen hører under, hed i 2019 Marcus Knuth og Lars Løkke Rasmussen. Begge er ikke længere end del af partiet.

Føler sig hjemme i Venstre

Fra Iben Krog Rasmussen lyder det, at det dog faktisk tiltaler hende at søge mod partiet, som ellers har været i frit fald i meningsmålingerne siden valget i 2019.

- Jeg føler mig meget hjemme i Venstre. Jeg tror rigtig meget på, at en stor del af de bæredygtighedsløsninger, og det som verden har brug for, det ligger i det danske erhvervsliv.

- Det danske erhvervsliv har været med til at finde de grønne løsninger for energisektoren, og jeg er sikker på, at det også er her, at nøglen skal findes til også at producere mere bæredygtige fødevarer.

- Og jeg vil gerne være med til at finde på løsninger i stedet for at skubbe produktionen ud af Danmark. Den vinkel synes jeg, at Venstre har.

- I Venstre har man troen på, at mennesket godt vil. Og at folk gør sig umage. Altså det her med, at vi ikke behøver at detailregulere alting. Det føler jeg, at vi har rigtig meget behov for i vores samfund lige nu. Og sådan har jeg altid haft det, siger Iben Krog Rasmussen, der i øvrigt er 28 år.

Den lokale Venstre-afdeling på Lolland holder som sagt sit opstillingsmøde på torsdag i næste uge. Kandidater kan melde sig helt op til deadline.

Læs også