Medier: Prehn kan være færdig som minister

En kommende regering skal formentlig have en ny fødevareminister, siger kilder til Politiken.

Det er langt fra sikkert, at Rasmus Prehn fortsætter som fødevareminister, fremgår det af flere medier. Arkivfoto: Morten Ipsen

Forhandlingerne om en ny bred regering er i fuld gang i Statsministeriet, hvor fungerende statsminister Mette Frederiksen blandt andet forhandler med Venstre om et bredt samarbejde efter valget.

Det er fortsat uklart, hvilke partier, der kommer til at være en del af regeringen, men uanset hvad, vil der ske udskiftninger på ministerkontorerne. Og når den nye regering er på plads, vil fødevareminister Rasmus Prehn (S) formentlig ikke være en del af ministerholdet. Det siger kilder til Politiken.

Dankortsager tynger

Prehn, der blev fødevareminister efter minksagen, har selv haft flere sager i sin ministertid, blandt andet om flere restaurantbesøg, der blev betalt af ministeriet, inden han selv gik til lommerne og betalte regningerne, der var i størrelsesordenen 300-1.800 kroner. 

Prehn fik et særdeles dårligt valg til Folketinget, og det var på marginalerne, at han bevarede sin plads på tinge. Og kilder vurderer overfor Politiken, at hans dage i Fødevareministeriet er talte. 

Samme toner lyder i onsdagens udgave af Børsen, hvor politisk kommentator Helle Ib skriver, at Prehn langt fra sidder sikkert i sadlen.

- Rasmus Prehn derimod har nok grund til at nære bekymring – ganske enkelt fordi de over 60 møder, han ihærdigt gennemførte som fødevareminister for at bane vej for en bred klimaaftale for landbruget, overdøves af lyden af et tvivlsomt svunget ministerielt betalingskort, skriver hun i en leder.

Også udenrigsminister Jeppe Kofod (S) meldes ude af spillet om at få en ministerbil, ifølge Politiken. 

Læs også