Spænd hjelmen, snuden i sporet og arbejdshandskerne på

Fynske Erling Bonnesen understreger, at det er godt for dansk landbrug, at Venstre sidder i regering, og at Jakob Ellemann-Jensens exit ikke får betydning for hverken fokus eller arbejdsindsats.

Jakob Ellemann-Jensen i selskab med formand for Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard ved en tidligere lejlighed. Arkivfoto

Mandag formiddag offentliggjorde Venstres nu afgåede formand, Jakob Ellemann-Jensen, at han trækker sig fra dansk politik og overdrager de politiske opgaver til Troels Lund Poulsen.

Det fynske folketingsmedlem, Erling Bonnesen understreger, at det ikke får betydning for, hvorvidt Venstre forbliver i regeringen.

- Vi står bag det regeringsgrundlag, der ligger. Det er godt for dansk landbrug, at Venstre er i regeringen. Det er os i Venstre, der sidder med ved bordet og kan levere løsninger, siger han og understreger, at partiet er i en vanskelig situation, men at de skal arbejde sig ud af det.

Udvikling og ikke afvikling

- Vi skal spænde hjelmen, have snuden i sporet og tage arbejdshandskerne på, så vi sikrer, at vi også fremadrettet har et dansk landbrug, hvor der er fokus på både hjemmemarkedet og eksportmarkedet.

- Dansk landbrug skal udvikles og ikke afvikles. Det har vi i Venstre et meget klart fokus på. Vi skal ikke jage landbrug og arbejdspladser ud af landet, siger han og fastslår, at partiet nu rykker sammen i bussen for at sikre, at den politiske stafet ikke overlades til den yderste venstrefløj.

Troels Lund Poulsen som ny formand

Erling Bonnesen takker Jakob Ellemann-Jensen for hans indsats i fire vanskelige år for Ventre og påpeger, at den afgåede formand selv har truffet beslutningen om at trække sig både som formand og fra dansk politik generelt.

Idet de politiske opgaver allerede er overdraget til Troels Lund Poulsen, fastslår Erling Bonnesen, at pilen peger på Troels Lund Poulsen som ny politisk formand for Venstre, mens nuværende næstformand Stephanie Lose skal tage sig af det organisatoriske.

Et stærkt makkerskab

Ifølge TV2 kalder Venstres gruppeformand, fynske Lars Christian Lilleholt, de to for »et stærkt makkerskab« og han er overbevist om, at de vil kunne placere Venstre meget stærkt i regeringen. På facebook sender han en stor tak for indsatsen til Jakob Ellemann-Jensen.

Folketingets formand og Venstres mangeårige medlem Søren Gade opfordrer direkte Troels Lund Poulsen og Stephanie Lose til at melde sig på banen. Gade henviser til, at de to politikere gjorde det "forbilledligt" under Jakob Ellemann-Jensens sygemelding:

»Under Jakobs sygemelding havde vi et forbilledligt makkerskab i Venstre, nemlig forsvarsminister Troels Lund Poulsen og næstformand Stephanie Lose. Jeg vil stærkt opfordre Troels og Stephanie til at melde sig på banen som et makkerskab, der kan føre Venstre gennem denne svære tid og genvinde noget af fordums styrke«, skriver han på facebook.

Læs også