bannerPos

Bonnesen fortsætter som fødevareordfører – men mister miljøet

Erling Bonnesen har været fødevareordfører for Venstre siden marts 2010.

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
10-08-2019 07:29
Venstre har fordelt sine ordførerskaber under denne uges sommergruppemøde. Erling Bonnesen kan nu for snart 10. år i træk kalde sig ordfører for landbruget.

I skyggen af dramaet i topledelsen i Venstre så er der under partiets sommergruppemøde på Vestsjælland i denne uge også fordelt ordførerskaber.

Her blev det afgjort, at Erling Bonnesen fortsætter som fødevareordfører i partiet, og dermed ordfører for landbruget. Det er en rolle, som han til næste år kan fejre 10-års-jubilæum i. I marts 2010 afløste han Henrik Høegh (V), som dengang var blevet udpeget som fødevareminister.

I de sidste fire år har Erling Bonnesen i tillæg også været miljøordfører. Den post mister han nu til Jacob Jensen.

Noget at rive i til alle

Erling Bonnesen fortæller til Effektivt Landbrug, at han dog er tilfreds. Det skal ses i lyset af, at Venstres folketingsgruppe er vokset betragteligt siden sidste valgperiode. Her var de 34 personer, hvor cirka en tredjedel var ministre i regeringen. Efter valget har Venstre nu 43 mandater, og ministrene er kommet tilbage i gruppen.

- Alle har skulle aflevere noget for at alle skulle have noget at rive i.

- Men jeg fortsætter som ordfører for fødevarer, landbrug og dyrevelfærd. Og nu vil jeg så arbejde tæt sammen med Jacob Jensen, som bliver miljøordfører. Jeg tror, vi får et fantastisk samarbejde, siger Erling Bonnesen.

Han forklarer, at han vil arbejde for at sikre, at der fremover kan blive drevet landbrug i Danmark, samtidig med, at man passer godt på natur og miljø.

Det vil han følge tæt

Ifølge Erling Bonnesen er det blandt andet arbejdet med den målrettede miljøregulering, som han vil følge tæt i den kommende periode.

- Og så vil jeg også have skabt fokus på forbedringen af konkurrencevilkårene. Jeg ser blandt andet frem til, at den ekspertgruppe, som vi nedsatte sidste år (i forbindelse med tørkepakken, red.), som skal se på landbrugets gæld, den afrapporterer, siger han og fortæller, at det formentlig sker sidst på året.

Også vandløbsområdet fortæller han, at det er et højt prioriteret område.

- Der er vist ikke nogen, der er i tvivl om, at jeg har haft stor fokus på vandløb og afvanding, og det vil jeg også have fremover. Jeg kan bare sige helt klart, at vandet skal kunne afvandes fra både marker, byerne og vejene. Vi har en klimaudfordring, når det regner, og hvis vi ellers bliver inviteret til drøftelser af regeringen, så skal vi også ind at diskutere det, siger Erling Bonnesen.

Udover at være fødevareordfører er den 64-årige venstremand også som fortsat tingsekretær i Folketinget, hvilket betyder, at han leder møder i Folketingssalen, hvis enten formand eller næstformænd ikke kan være til stede.

Ordførerposter i Venstre

Venstre har som det sidste parti udpeget sine ordførere. Her er et udvalg:

Fødevareordfører: Erling Bonnesen
Miljøordfører: Jacob Jensen
Politisk ordfører: Jakob Ellemann-Jensen
Klimaordfører: Thomas Danielsen
Landdistriktsordfører: Peter Juel-Jensen
Bæredygtighedsordfører: Marie Bjerre
Erhvervsordfører: Tommy Ahlers
Forskningsordfører: Ulla Tørnes
EU-ordfører: Jan E. Jørgensen
Fiskeri/forbrugerordfører: Torsten Schack Pedersen

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next