Fødevareminister reagerer nu på stævning

Det er kun rimeligt, at det er transportørerne og svineproducenterne, der selv betaler for den kontrol, der skal til, lyder det fra fødevareminister Mogens Jensen ovenpå stævning fra brancheorganisationer om regler for kontrol af dyretransporter.

Fødevareminister Mogens Jensen (S) reagerer nu på, at brancheforeningerne Danske Svineproducenter og SamMark har besluttet sig for at stævne Miljø- og Fødevareministeiret som følge af de nye skærpede regler omkring kontrol af dyretransporter.

Hos Danske Svineproducenter og SamMark har man igennem en længere periode været stærkt utilfredse med de skærpede regler. Utilfredsheden steg voldsomt, da det i november blev meldt ud, at den skærpede kontrol fortsætter i 2020. Og i modsætning til tidligere skal gebyrstigninger nu finansiere den skærpede kontrol.

I en skriftlig kommentar fra ministeren lyder det:

- Jeg har valgt at forlænge den skærpede kontrol med transporten af grise, mens vi evaluerer om, kontrollen er god nok. Jeg er af den klare overbevisning, at hvis man transporterer levende dyr i mange timer på Europas veje, så skal vi have styr på dyrenes helbred og transporterne. Jeg mener i øvrigt også, at det kun er rimeligt, at det er transportørerne og svineproducenterne, der selv betaler for den kontrol, der skal til.

- Nu har en mindre del af svineproducenterne og transportørerne stævnet mig for den beslutning. Det kigger vores jurister på. Men som udgangspunkt må jeg bare sige, at hvis man vil transportere dyr over store afstande fra Danmark, så skal der også være styr på dyrevelfærden, lyder det fra Mogens Jensen.

 

Læs også