bannerPos

Glæde hos Merrild over ministerbeslutning

Martin Merrild er godt tilfreds med, at regeringen har afsat flere penge til minivådområdeordningen. Arkivfoto

Henning K. Andersen

Journalist
14-08-2019 09:39
Ikke overraskende hilser formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, det velkomment, at fødevareminister Mogens Jensen (S) har afsat 60 millioner kroner ekstra til firnansieringen af minivådområder.

Regeringen har afsat over 60 millioner kroner til at sikre finansieringen af etablering af minivådområder, efter den store interesse, der har været for ordningen. Med de ekstra penge er der nu afsat næsten 200 millioner kroner til ordningen i 2019. De skal gå til at dække udgifterne forbundet med etableringen af minivådområderne, efter at 338 landmænd har udfærdiget en ansøgning om at oprette et minivådområde.

Meldingen fra fødevareministeren modtages naturligvis med glæde hos formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Vi vil gerne kvittere for, at ministeren prioriterer det her område lige så højt, som vi gør, siger Martin Merrild og fortsætter: 

- Hundredvis af landmænd vil frivilligt tage jord ud af drift, afbryde drænene fra oplandet og etablere et minivådområde, så vi som samfund kan få et endnu bedre vandmiljø i fremtiden. Jeg er stolt over, at så mange landmænd ønsker at tage helt konkret ansvar på fællesskabets vegne, for etableringen af et minivådområde er absolut ikke noget, man ’bare lige gør’, siger han.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet kan den samlede reduktion af kvælstofudledningen blive cirka 158 ton om året, hvis alle 338 projekter bliver realiseret.

- Landmændene løfter et vigtigt samfundsansvar med deres minivådområdeindsatser, og jeg vil gerne rose dem for selv at komme på banen og søge om så mange minivådområder. Samtidig kan man som almindelig borger glæde sig over den forskønnende effekt og det rigere dyreliv omkring vandhullerne, som minivådområderne også bidrager med, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Minivådområderne skal stå færdig i løbet af to år, hvis de mange penge skal falde til udbetaling.

NutriFair 2020 får øget fokus på jagt og biogas

Arrangørerne bag næste års NutriFair-arrangement afslører nu, at der kommer et nyt område med fokus på jagt. Derudover får messen også stort fokus på biogas.

Mejeriforeningen sparker gang i klimadebat

Mejerisektoren vil være klimaneutral i 2050. Skal det mål nås, kræver det en indsats fra hele værdikæden, lyder det fra Mejeriforeningen. Derfor samler Mejeriforeningen nu politikere, forskere, organisationer, virksomheder og landmænd til debat om, hvordan man kommer frem til de rigtige løsninger og målsætninger for landbruget.

Slik eller vin fra Tyskland? – så husk afgifterne

Det kan være fristende at køre en tur til Tyskland for at hente chokolade, slik, vin eller spiritus til julefrokosten med medarbejderne. Det er nemlig ofte billigere end her i Danmark. Det kan dog hurtigt blive lige så dyrt og mere besværligt på grund af punktafgifter.

De danske svineproducenter samles til årets største møde

Tirsdag og onsdag i næste uge mødes svineproducenter fra hele landet for at debattere, netværke og tanke ny viden i Herning.

Japansk interesse for dansk mælkeproduktion

Japanske politikere og ambassadørfolk blev fyldt med inspiration og ny viden efter et besøg hos den økologiske mælkeproducent Peter Sivertsen ved Lejre.

Majsafgrøder lider under begyndende nattefrost

Efter nattefrosten først i oktober er majsen især i det vestlige Jylland frosset ned flere steder.

Skal dit projekt til løse søer ændres?

Via et webinar delte Seges og Landbrugsstyrelsen for nylig både viden om rammerne for ordningen »etablering af løsdrift i farestalde 2018« og faglig inspiration til kommende projekter. Baggrunden er, at det kan give god mening at søge om forlængelse eller ændring.

Haves: Planteavlsbedrift Søges: Driftsleder

Med farmmanager-konceptet gør VKST det muligt at lease en driftsleder.

Debattøren for det hele vil hellere i Politiken end i Effektivt

Landmand Knud Jeppesen fra Jelling er på relativt kort tid blevet en stemme, man ikke kan ignorere. For tiden er hans store fokus at sætte en kile ind i spildevandsdebatten og på byfolks forurening kontra landbrugets. Han vil dog ikke banke folk oven i hovedet på grund af uvidenhed, for der er meget, han ikke selv ved.
Side 1 af 1665 (33285 artikler)Prev1234567166316641665Next