bannerPos

Glæde hos Merrild over ministerbeslutning

Martin Merrild er godt tilfreds med, at regeringen har afsat flere penge til minivådområdeordningen. Arkivfoto

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
14-08-2019 09:39
Ikke overraskende hilser formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, det velkomment, at fødevareminister Mogens Jensen (S) har afsat 60 millioner kroner ekstra til firnansieringen af minivådområder.

Regeringen har afsat over 60 millioner kroner til at sikre finansieringen af etablering af minivådområder, efter den store interesse, der har været for ordningen. Med de ekstra penge er der nu afsat næsten 200 millioner kroner til ordningen i 2019. De skal gå til at dække udgifterne forbundet med etableringen af minivådområderne, efter at 338 landmænd har udfærdiget en ansøgning om at oprette et minivådområde.

Meldingen fra fødevareministeren modtages naturligvis med glæde hos formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Vi vil gerne kvittere for, at ministeren prioriterer det her område lige så højt, som vi gør, siger Martin Merrild og fortsætter: 

- Hundredvis af landmænd vil frivilligt tage jord ud af drift, afbryde drænene fra oplandet og etablere et minivådområde, så vi som samfund kan få et endnu bedre vandmiljø i fremtiden. Jeg er stolt over, at så mange landmænd ønsker at tage helt konkret ansvar på fællesskabets vegne, for etableringen af et minivådområde er absolut ikke noget, man ’bare lige gør’, siger han.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet kan den samlede reduktion af kvælstofudledningen blive cirka 158 ton om året, hvis alle 338 projekter bliver realiseret.

- Landmændene løfter et vigtigt samfundsansvar med deres minivådområdeindsatser, og jeg vil gerne rose dem for selv at komme på banen og søge om så mange minivådområder. Samtidig kan man som almindelig borger glæde sig over den forskønnende effekt og det rigere dyreliv omkring vandhullerne, som minivådområderne også bidrager med, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Minivådområderne skal stå færdig i løbet af to år, hvis de mange penge skal falde til udbetaling.

Et par tips i forbindelse med KemiTjek

De regnfulde vinterdage er perfekte til én af de to årlige gennemgange af lagerbeholdningen i kemirummet. Seges giver et par tips til app’en KemiTjek.

Fynsk kartoffelfabrik er fortsat i spil

Flere interesserede avlere har mulighed for at tegne anpart i kartoffelmelsprojektet på lige fod med de første 47 anpartshavere.

Går ind for flere minivådområder

Folketingets miljø- og fødevareudvalg var i denne uge ude i virkeligheden for at studere et såkaldt matriceanlæg på Midtfyn.

Fynsk biodiesel kan rykke på klimaregnskabet

Der er brug for en større udbredelse af biodiesel i den tunge transport. Det mener klimaminister Dan Jørgensen (S), der i denne uge var på besøg hos Emmelev, der kan levere op mod 10 procent af Danmarks dieselforbrug.

Stor efterspørgsel på planteprotein

Den nystartede virksomhed Organic Plant Protein forventer at kunne aftage dansk avlede økologiske hestebønner og markærter til produktion af planteprotein allerede i 2021. Økologiske landmænd søges.

Politisk skifte bekymrende

Selv om statsminister Mette Frederiksen har sagt, at hun vil landbruget, kan regeringsskiftet godt give grund til bekymring for landbruget, mener formand for DM&E Agro, Søren Ulrik Sørensen.

Sådan holder du fast på dine gode folk

Sådan holder du fast på dine gode folk

Kæmpe bøde til DLG-ejet selskab i Tyskland

BLS, der er datterselskab til DLG-ejede HaGe, har fået en bøde på massive 29,25 millioner euro af tyske konkurrencemyndigheder for selskabets medvirken i en sag om ulovlige prisaftaler på sprøjtemidler.

Godt salg af nye sprøjter

Hos Horsch-importøren Stroco-Agro ApS hober ordrebekræftelser på nyt Horsch-grej sig op. Samtidig har der været et historisk flot salg.

Miljøminister tøver med ny vandløbslov

Der ikke behov for at ændre vandløbsloven for at kunne klimatilpasse og klimasikre vandløbene, da loven allerede rummer mulighed for det i dag, lyder det fra miljøminister Lea Wermelin (S).
Side 1 af 1747 (34930 artikler)Prev1234567174517461747Next