bannerPos

Glæde hos Merrild over ministerbeslutning

Martin Merrild er godt tilfreds med, at regeringen har afsat flere penge til minivådområdeordningen. Arkivfoto

Henning K. Andersen

14-08-2019 09:39
Ikke overraskende hilser formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild, det velkomment, at fødevareminister Mogens Jensen (S) har afsat 60 millioner kroner ekstra til firnansieringen af minivådområder.

Regeringen har afsat over 60 millioner kroner til at sikre finansieringen af etablering af minivådområder, efter den store interesse, der har været for ordningen. Med de ekstra penge er der nu afsat næsten 200 millioner kroner til ordningen i 2019. De skal gå til at dække udgifterne forbundet med etableringen af minivådområderne, efter at 338 landmænd har udfærdiget en ansøgning om at oprette et minivådområde.

Meldingen fra fødevareministeren modtages naturligvis med glæde hos formand for Landbrug & Fødevarer, Martin Merrild.

- Vi vil gerne kvittere for, at ministeren prioriterer det her område lige så højt, som vi gør, siger Martin Merrild og fortsætter: 

- Hundredvis af landmænd vil frivilligt tage jord ud af drift, afbryde drænene fra oplandet og etablere et minivådområde, så vi som samfund kan få et endnu bedre vandmiljø i fremtiden. Jeg er stolt over, at så mange landmænd ønsker at tage helt konkret ansvar på fællesskabets vegne, for etableringen af et minivådområde er absolut ikke noget, man ’bare lige gør’, siger han.

Ifølge Miljø- og Fødevareministeriet kan den samlede reduktion af kvælstofudledningen blive cirka 158 ton om året, hvis alle 338 projekter bliver realiseret.

- Landmændene løfter et vigtigt samfundsansvar med deres minivådområdeindsatser, og jeg vil gerne rose dem for selv at komme på banen og søge om så mange minivådområder. Samtidig kan man som almindelig borger glæde sig over den forskønnende effekt og det rigere dyreliv omkring vandhullerne, som minivådområderne også bidrager med, siger fødevareminister Mogens Jensen.

Minivådområderne skal stå færdig i løbet af to år, hvis de mange penge skal falde til udbetaling.

Vestjyllands Andel køber én af landets største specialforretninger

Fra 1. oktober 2019 overtager Vestjyllands Andel aktiviteterne i AgroLand i Vamdrup. I samme forbindelse ændrer grovvareselskabets fysiske butikker navn fra Energi & Hobby til netop AgroLand.

New Holland viser nyt frem på Have og Landskab 2019

De besøgende på New Holland standen ved 2019-versionen af Have og Landkab kan se frem til at opleve et line-up af nyheder indenfor kompakt-traktorer, traktorer, jordfræsere og CE-maskiner.

- Det er fuldstændig »Klods-Hans«, at man skal være færdig med at høste 20. august

Europaparlamentariker Asger Christensen (V) har bedt EU-Kommissionen om svar på, hvordan de andre lande tolker reglerne, når det kommer til de høstfrister, som danske landmænd skal overholde.

Ingen yderligere stramninger til landbrugets brug af sprøjtemidler lige om hjørnet

Den nye miljøminister Lea Wermelin (S) vil afvente undersøgelser, før hun eventuelt vil sætte gang i yderligere stramninger for landbrugets brug af sprøjtemidler. Dermed er forbud mod sprøjtning på §3-arealer også foreløbigt udskudt.

Lad markskydning fortsætte

Skydning af avlsdyr på marken skal nedbringes. Den praksis skulle hindre, at udegående dyr blev stressede af transport op til slagtning, og det bør kunne fortsætte, mener Erling Bonnesen, der har stillet to spørgsmål til fødevareministeren.

Fint udbytte i mosejorden

Onsdag eftermiddag kunne Jan Nørgaard endelig køre mejetærskeren ud i maltbyggen ved Store Vildmose i Vendsyssel. Nu køres der på højtryk, så alle afgrøder forhåbentlig er i hus inden onsdag i næste uge, hvor der igen er lovet regn.
Side 1 af 1611 (32212 artikler)Prev1234567160916101611Next