bannerPos

Her er Veganerpartiets interview med BL-bestyrelsesmedlem

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
21-06-2019 08:09
Veganerpartiet har efter en artikel i Effektivt Landbrug lagt interview med BL-bestyrelsesmedlem Peter Kiær på nettet.
I kort debat med bestyrelsesmedlem fra landbruget

Vi løb ind i Peter Kiær, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, midt i en reportage fra folkemødet, så vi stoppede til en hurtig snak om griseproduktion. Snakken her ligger til grund for Peters udtalelse til Effektivt Landbrug, og det er tydeligt, at der ikke blev sagt det, som Peter hævder. Beklager, men citeringen er simpelthen forkert. Ydermere, så udtaler næstformand i Landbrug Og Fødevarer, Asger Krogsgaard, at "fagligheden bag diskussionen som Henrik Vindfeldt kørte frem med, den var stærkt fordrejet." Vi så gerne at Asger vil være konkret, så vi kan trække en eventuel forkert udtalelse tilbage, såfremt der skulle være en. Det tror vi dog næppe, at der er, eftersom tallene og forholdene, som blev omtalt, i vid udstrækning var på baggrund af rapporten "Sådan ligger landet 2017" fra dyrenes beskyttelse og Danmarks naturfredningsforening. Asger har i øvrigt trukket sit tilbud tilbage, og ønsker ikke at hverken vi eller et filmselskab skal filme i hans stald. Det bliver spændende at se, om Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer holder sit løfte og lukker os ind i produktionen, eller om han også kun sagde det for seernes skyld.Slået op af Veganerpartiet i Torsdag den 20. juni 2019

De to parters møde kan ses her

I Veganerpartiet har man taget anstød af, at bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug Peter Kiær, i torsdagens udgave af Effektivt Landbrug fortalte om sit møde med partiet på Folkemødet på Bornholm. 

Det skete i en artikel, hvor Peter Kiær, der til daglig er svineproducent i Haslev, fortalte, at han ikke ville invitere partiet indenfor i sin stald, som næstformand i Landbrug & Fødevarer, Asger Krogsgaard netop havde gjort i en debat under Folkemødet. Peter Kiær havde dog velvilligt stillet op til et interview med Veganerpartiet på gaden i Allinge på Bornholm. Om det møde lød det fra Peter Kiær:

- Jeg skød alt ned, de kom med. Blandt andet lød det, at svineproduktion i Danmark ikke er noget, der giver penge, og at det er ligegyldigt, men der forklarede jeg dem om svineproduktionens helt afgørende betydning for samfundet i Danmark, siger Peter Kiær.

I Veganerpartiet mener man, at det er en helt forkert gengivelse af mødet. Siden artiklen i Effektivt Landbrug har partiet nu lagt interviewet med Peter Kiær op på sin Facebook-side.

Skepsis hos L&F over udsigt til flytning af miljømål

Landbrug & Fødevarer forholder sig skeptisk over for, at overvurdering af kvælstoftilførslen er lig med, at miljømål også dermed skal flytte sig tilsvarende nedad.

Viruspræparat godkendt

Miljøstyrelsen har godkendt produktet V10 Elicitor, som indeholder viruspartikler til bekæmpelse af »Mild Pepino Mosaik Virus VC1« i tomater i lukkede væksthuse.

Harmony 50 SX er godkendt til mindre anvendelse i sukkermajs

Efter anmodning fra HortiAdvice har Miljøstyrelsen godkendt Harmony 50 SX til mindre anvendelse i sukkermajs.

Regnefejl betyder ikke, at man kommer 3.000 tons tættere på miljømål

Miljømålet for »god økologisk tilstand« bliver efter al sandsynlighed også sænket som følge af regnefejlen, hvor kvælstofudledningen til havmiljøet har været overvurderet, forklarer Aarhus-forskere.

Skarpe tips til dyrkning af vårbyg

Lene Mathiasen, planteavlskonsulent hos Agrovi, har gode råd til etablering af vårbyg. Tidlig såning og velforberedt såbed er vigtige faktorer for at opnå gode udbytter.

Forsøg med startgødning til majs viser pæne merudbytter

Placering af gylle forbedrer udnyttelsen af gylle i majs og giver en startgødningseffekt.

Ny handelsplatform skal sikre den gode handel

Visionen med den nye handelsplatform Agmondo er at skære de uønskede mellemled i handlen væk og samtidig sikre et udvalg af produkter, der har synlig gevinst for landmanden.

Rekordhøj Chicago-hvede

Prisbevægelser på det amerikanske hvedemarked er værd at holde et vågent øje med.

Majsprisen er for lav i forhold til prisen for hvede

Majsprisen halter en hel del efter hvedeprisen og har derfor meget at skulle indhente i opadgående retning i løbet af 2020.
Side 1 af 1753 (35054 artikler)Prev1234567175117521753Next