bannerPos

Her er Veganerpartiets interview med BL-bestyrelsesmedlem

Screenshot: Facebook

Lasse Ege Pedersen

21-06-2019 08:09
Veganerpartiet har efter en artikel i Effektivt Landbrug lagt interview med BL-bestyrelsesmedlem Peter Kiær på nettet.

I Veganerpartiet har man taget anstød af, at bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug Peter Kiær, i torsdagens udgave af Effektivt Landbrug fortalte om sit møde med partiet på Folkemødet på Bornholm. 

Det skete i en artikel, hvor Peter Kiær, der til daglig er svineproducent i Haslev, fortalte, at han ikke ville invitere partiet indenfor i sin stald, som næstformand i Landbrug & Fødevarer, Asger Krogsgaard netop havde gjort i en debat under Folkemødet. Peter Kiær havde dog velvilligt stillet op til et interview med Veganerpartiet på gaden i Allinge på Bornholm. Om det møde lød det fra Peter Kiær:

- Jeg skød alt ned, de kom med. Blandt andet lød det, at svineproduktion i Danmark ikke er noget, der giver penge, og at det er ligegyldigt, men der forklarede jeg dem om svineproduktionens helt afgørende betydning for samfundet i Danmark, siger Peter Kiær.

I Veganerpartiet mener man, at det er en helt forkert gengivelse af mødet. Siden artiklen i Effektivt Landbrug har partiet nu lagt interviewet med Peter Kiær op på sin Facebook-side.

I kort debat med bestyrelsesmedlem fra landbruget

Vi løb ind i Peter Kiær, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, midt i en reportage fra folkemødet, så vi stoppede til en hurtig snak om griseproduktion. Snakken her ligger til grund for Peters udtalelse til Effektivt Landbrug, og det er tydeligt, at der ikke blev sagt det, som Peter hævder. Beklager, men citeringen er simpelthen forkert. Ydermere, så udtaler næstformand i Landbrug Og Fødevarer, Asger Krogsgaard, at "fagligheden bag diskussionen som Henrik Vindfeldt kørte frem med, den var stærkt fordrejet." Vi så gerne at Asger vil være konkret, så vi kan trække en eventuel forkert udtalelse tilbage, såfremt der skulle være en. Det tror vi dog næppe, at der er, eftersom tallene og forholdene, som blev omtalt, i vid udstrækning var på baggrund af rapporten "Sådan ligger landet 2017" fra dyrenes beskyttelse og Danmarks naturfredningsforening. Asger har i øvrigt trukket sit tilbud tilbage, og ønsker ikke at hverken vi eller et filmselskab skal filme i hans stald. Det bliver spændende at se, om Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer holder sit løfte og lukker os ind i produktionen, eller om han også kun sagde det for seernes skyld.Slået op af Veganerpartiet i Torsdag den 20. juni 2019

De to parters møde kan ses her

Markedspodcasten - Recession, dyr palmeolie og bedre tider i svinesektoren?

Lyt med når markedsanalytiker Peter Arendt fra MinAgro forsøger at gøre os klogere på markedets luner.

Fra håb til afmagt i Nordjylland i går

Efter en periode, hvor regn mange steder bremsede høsten, troede man nu endelig på høstvejr i det nordjyske. Men vejret har igen skuffet op mod weekenden.

Medie: Arla-konkurrenter vil også plantevejen

For nylig meldte Arla ud, at mejerigiganten er på vej med en alternativ produktlinje til den traditionelle mælk baseret på planter. Nu melder Naturmælk og Thise Mejeri sig klar til at følge trop.

Landmænd dukkede op i Landsretten til støtte for Ulf Nielsen

Naturplejer Ulf Nielsen og hans advokat håbede på frifindelse ved Landsretten i Viborg onsdag. Endnu engang forsøgte de at overbevise dommeren og lægdommerne om, at der ikke var behov for læskur til Ulf Nielsens heste og anguskvæg, efter at han sidste år blev idømt en bøde på 20.000 kroner. Så mange støtter dukkede op i retten, at retssagen måtte flyttes over i Vestre Landsrets store sal.

Optimisme trods vejrmæssige udfordringer

I landets nordlige egne håber man på, at vejrudsigten holder. Hvis man når at få sået rapsen i denne uge, skal det nok gå, hvis ikke vi får tidlig vinter, lyder det fra LMO i Viborg og Agrovi i Nordsjælland
Side 1 af 1612 (32225 artikler)Prev1234567161016111612Next