bannerPos

Her er Veganerpartiets interview med BL-bestyrelsesmedlem

AF: LASSE EGE PEDERSEN

NYHEDSREDAKTØR, EFFEKTIVT LANDBRUG
21-06-2019 08:09
Veganerpartiet har efter en artikel i Effektivt Landbrug lagt interview med BL-bestyrelsesmedlem Peter Kiær på nettet.
I kort debat med bestyrelsesmedlem fra landbruget

Vi løb ind i Peter Kiær, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bæredygtigt Landbrug, midt i en reportage fra folkemødet, så vi stoppede til en hurtig snak om griseproduktion. Snakken her ligger til grund for Peters udtalelse til Effektivt Landbrug, og det er tydeligt, at der ikke blev sagt det, som Peter hævder. Beklager, men citeringen er simpelthen forkert. Ydermere, så udtaler næstformand i Landbrug Og Fødevarer, Asger Krogsgaard, at "fagligheden bag diskussionen som Henrik Vindfeldt kørte frem med, den var stærkt fordrejet." Vi så gerne at Asger vil være konkret, så vi kan trække en eventuel forkert udtalelse tilbage, såfremt der skulle være en. Det tror vi dog næppe, at der er, eftersom tallene og forholdene, som blev omtalt, i vid udstrækning var på baggrund af rapporten "Sådan ligger landet 2017" fra dyrenes beskyttelse og Danmarks naturfredningsforening. Asger har i øvrigt trukket sit tilbud tilbage, og ønsker ikke at hverken vi eller et filmselskab skal filme i hans stald. Det bliver spændende at se, om Martin Merrild, formand i Landbrug & Fødevarer holder sit løfte og lukker os ind i produktionen, eller om han også kun sagde det for seernes skyld.

Slået op af Veganerpartiet i Torsdag den 20. juni 2019

De to parters møde kan ses her

I Veganerpartiet har man taget anstød af, at bestyrelsesmedlem i Bæredygtigt Landbrug Peter Kiær, i torsdagens udgave af Effektivt Landbrug fortalte om sit møde med partiet på Folkemødet på Bornholm. 

Det skete i en artikel, hvor Peter Kiær, der til daglig er svineproducent i Haslev, fortalte, at han ikke ville invitere partiet indenfor i sin stald, som næstformand i Landbrug & Fødevarer, Asger Krogsgaard netop havde gjort i en debat under Folkemødet. Peter Kiær havde dog velvilligt stillet op til et interview med Veganerpartiet på gaden i Allinge på Bornholm. Om det møde lød det fra Peter Kiær:

- Jeg skød alt ned, de kom med. Blandt andet lød det, at svineproduktion i Danmark ikke er noget, der giver penge, og at det er ligegyldigt, men der forklarede jeg dem om svineproduktionens helt afgørende betydning for samfundet i Danmark, siger Peter Kiær.

I Veganerpartiet mener man, at det er en helt forkert gengivelse af mødet. Siden artiklen i Effektivt Landbrug har partiet nu lagt interviewet med Peter Kiær op på sin Facebook-side.

Ukrainsk afgrødehøst slår ny rekord

Ifølge det ukrainske konsulentbureau ProAgro vil den samlede ukrainske afgrødeproduktion slå nye historiske rekorder i år. Endnu en dårlig nyhed for afgrødeproducenter i den vestlige del af Europa.

Kritik af landboformand for kommunalt BNBO-frieri

- Det er direkte usmageligt at sætte landmænd under pres for at indgå såkaldt frivillige BNBO-ordninger helt uvidende om, hvad alle andre modtager, lyder kritik fra grundvandsforening.

Frankrig vil tillade roebejdsning med neonikotinoider

Den franske landbrugsminister har torsdag overraskende gen-godkendt neonikotinoider for op til tre år for at hjælpe de hårdt virusgulsot-skadede franske sukkerroemarker.

Vækstregulering anbefales kun i kraftigt udviklede vinterrapsmarker

Der er sjældent behov for svampebekæmpelse om efteråret. Caryx og Juventus foretrækkes, da de ikke tæller i triazol-regnskabet.

Kartoflers lagersygdomme begynder i marken

Korrekt opbevaring af kartofler efter optagning kræver omhyggelighed. En traditionel kartoffelkule er en mulighed, men omkostningerne ved en kule kan ofte være højere end ved at bygge og drive et lager, lyder det fra Grimme Skandinavien.

Efterlyser politisk fokus på slagtesvineproducenters vilkår

Flere slagtesvin i Danmark kan skabe vækst og arbejdspladser, lød det i går fra svineproducent Mads Niær Kristensen, Grauballegård nær Silkeborg, da de to fødevareordførere for henholdsvis Venstre og Socialdemokratiet, Erling Bonnesen og Anders Kronborg, lagde vejen forbi.

Svinebestanden er steget betydeligt i Danmark

De forbedrede priser på svinekød er formentlig medvirkende til, at svinebestanden i det sidste år er steget med næsten fem procent.

Pulje til slagtesvinestalde er oversøgt

Rådgiver kritiserer støtteordning til nye slagtesvinestalde, som er blevet overansøgt med 40 millioner kroner alene af rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik I/S.
Side 1 af 1891 (37813 artikler)Prev1234567188918901891Next