Maria Gjerding ny præsident for Danmarks Naturfredningsforening

Enhedslistens miljøordfører Maria Reumert Gjerding vandt overbevisende weekendens kampvalg mod Rune Kjærsgaard Lange, og er dermed ny præsident hos Danmarks Naturfredningsforening.

Gjerding tager over efter Ella Maria Bisschoff-Larsen, der stopper efter 12 år på posten. Den nye præsident stopper samtidig sit virke som folketingspolitiker. Hun har siddet på tinge siden 2015.

-Jeg er både glad og beæret over, at DN’s repræsentantskab har valgt mig som præsident. Hvis vi skal gøre os nogen forhåbninger om at kunne genoprette natur og biodiversitet og sætte gang i den nødvendige grønne omstilling, er det nu vi skal handle. Og her spiller DN en fuldstændig afgørende rolle, siger Maria Reumert Gjerding i forbindelse med valget.
 
Klar til samarbejde
 
Fra flere sider, både fra politikere og fra Landbrug & Fødevarer lægges der op til et konstruktivt samarbejde med den nye præsident.
 
- Jeg vil gerne ønske Maria Gjerding tillykke med valget. Jeg kender hende som en konstruktiv person, og det håber jeg at opleve i vores fremtidige dialoger og samarbejde, siger direktør i Landbrug & Fødevarer, Karen Hækkerup, i en kommentar.
 
- Når vi laver politik, har vi som politikere brug for med- og modspil fra stærke interesseorganisationer. Her foretrækker vi til enhver tid hellere at få kvalificeret og kompetent modspil end letkøbt kritik for kritikkens skyld, hedder det i et debatindlæg på Information, der har miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen samt miljøordførerne for De Konservative og Liberal Alliance, Mette Abildgaard og Carsten Bach som afsendere.
 
- Vi er bestemt ikke altid enige med Maria Reumert Gjerding, men vi kender hende som et sagligt, seriøst og pragmatisk menneske, der brænder for naturen, men som samtidig er i stand til at finde kompromisser, hedder det videre.

Maria Reumert Gjerding er valgt for de næste tre år som præsident hos Danmarks Naturfredningsforening.

Læs også