To landmænd hædret af Varde Kommune

Tommy Hansgaard Gotfredsen og Jens Krogh blev hædret med priser af Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, og Preben Friis-Hauge, formand for udvalget i Plan og Teknik.

To landmænd i Varde Kommune er netop blevet tildelt priserne »Årets unge landmand« og »Iværksætter- og udviklingsprisen« for deres respektive indsatser i 2020.

Årets unge landmand er Tommy Hansgaard Gotfredsen, Agerbæk, som overtog en gård i 2016 og nu er godt på vej mod at have 350 køer i en ny stald, som blev indviet i foråret 2020. 

Iværksætter- og udviklingsprisen gik til Jens Krogh, Ølgod, der i 2015 byggede et biogasanlæg. I anlægget omsættes kreaturernes dybstrøelse til flydende husdyrgødning. Desuden forsynes cirka 700 husstande i Ølgod med grøn energi.

Fik besøg

Jens Kroghs landbrug er blandt Danmarks første CO2-neutrale landbrug jævnfør husdyrbrugets klimaregnskab. 

Derudover har han skabt et nyt turistkoncept, »Fra gård til gaffel«, hvor indtil videre 400 personer har fået en oplevelse på gården og spist grønt med økologiske fødevarer tilberedt i samarbejde med en professionel kok. 

De to landmænd fik forleden besøg af Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune, og Preben Friis-Hauge, formand for udvalget i Plan og Teknik.

Landmændene fik hver især overrakt blomster, diplom og et gavekort på 5.000 kroner til Varde Handelsstandsforening.

Det er fjerde år i træk, at Varde Kommune uddeler priserne for at anerkende landbrugets store betydning for kommunen.

mip

Læs også