Igen i år kårer Landbrug & Fødevarer Danmarks dygtigste fagfolk fra madverdenen.
Det sker når brancheforeningen uddeler Slagterprisen, Kantineprisen, Mejeriprisen og Frugt- og grøntprisen. Økologiske Køkkenroser skifter i år navn til kØkkenprisen. Prisen hylder stadig madprofessionelle, der hver dag gør en indsats for at hæve måltidskvaliteten og økologiprocenten i landets offentlige køkkener.
- Der er et højt ambitionsniveau ude i køkkenerne, og med det nye navn og de skærpede kriterier, hæver vi nu barren for prisen og sikrer, at den er tidssvarende. Med fokus på økologi, kulinaritet og ansvarlighed som de bærende elementer får vi nu sat ekstra gang i den positive udvikling, vi allerede i dag ser hos de nominerede, siger prisansvarlig for kØkkenprisen, konsulent Kristian Ploug Grut.
Landbrug & Fødevarer leder efter kandidater, der går den ekstra mil i forhold til måltidet, kunderne og i de gode fødevarers tjeneste. Madprofessionelle, der sætter en ære i at udføre godt madhåndværk. Og som har et sortiment, der både udfordrer og er tilpasset målgruppen.
- Så hvis du kender en butik, et køkken eller en kantine, der skal nomineres, hører vi gerne fra dig, for de bedste skal hyldes, siger Kristian Ploug Grut.
Respekt og anerkendelse
- Priserne er med til at sikre og hæve det høje niveau i fødevarebranchen. Hver pris har sin egen jury af højtspecialiserede fagfolk, og juryens kriterier og forventninger er høje, siger prisansvarlig for Slagterprisen og Mejeriprisen, chefkonsulent Vickie Enné Ryge.
Det er nemlig ikke helt uden betydning at vinde prisen; det giver anerkendelse og respekt - både blandt kunder og kollegaer i branchen.
- Og så kan det ses på bundlinjen, siger Vickie Enné Ryge.
Der er deadline for indstilling af kandidater 25. marts.
Man kan læse mere på goderaavarer.dk/priser.
Vinderne kåres til et stort awardshow på Fødevaredagen 29. september på Hindsgavl Slot på Fyn.
aldo