bannerPos

Styrelsen afbryder fysiske kontroller i nordjyske kommuner

09-11-2020 09:40

Landbrugsstyrelsen kommer ikke til at lave kontroller i de syv nordjyske kommuner, der er ramt af coronarestriktioner i den kommende måneds tid, oplyser styrelsen.

Som følge af de nye restriktioner kører Landbrugsstyrelsen ikke fysiske kontroller i de syv nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø. Det sker som følge af de skærpede restriktioner, som regeringen  indførte i sidste uge for at bryde smittekæder med Covid-19, oplyser Landbrugsstyrelsen.

- Vi er lige nu ved afklare brug af alternativer til den fysiske kontrol for eksempel i form af monitoreringsresultater og satellitbilleder, så udbetaling af landbrugsstøtten kan køre som normalt, oplyser styrelsen i en meddelelse.

Udover den fysiske kontrol af arealer påvirkes de fysiske afsyninger af skov, svineslagtestalde og kvægstalde samt Natura 2000 i de ramte kommuner. Det kan betyde, at der kan opstå mindre forsinkelser på udbetalingsanmodninger inden for de nævnte områder. Herudover vil der ikke blive udtaget jordprøver til kartofler i de syv kommuner.

Tiltagene, der netop er trådt i kraft, er foreløbigt gældende til og med den 3. december 2020.

hka

Nye tilskudsmuligheder til energioptimering på landbrugsbedrifter

I første kvartal af 2021 bliver det igen muligt at søge tilskud til at gennemføre energibesparende tiltag i virksomheder. Tilskuddet kommer fra Energistyrelsens nye erhvervspulje, som afsætter 605 millioner kroner i tilskud til energieffektiviseringer i det kommende år.

Vandets pH betyder overraskende meget for midlernes effekt

- Det er en øjenåbner at se, hvad regulering af sprøjtevandets hårdhed betyder for virkning af midlerne. Det kan for eksempel reducere forbruget af glyphosat, fortæller planteavlskonsulent Bente Andersen.

Vores klimaregnskab understreger behovet for grøn omstilling

Ringkøbing-Skjern Kommune er begyndt at inddrage landbrug, skovbrug og affald i sit klimaregnskab. Det tegner et knapt så grønt billede af kommunen, der er i dialog med landbruget for at indfri sit mål om at blive 100 procent fossilfri i 2040.

Det er ekspropriation

Der er tale om åbenlys ekspropriation, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug i et høringssvar om regeringens nye lovforslag, der skal legalisere aflivning af alle mink.

Minister sætter ministerium til at undersøge sig selv

Miljøminister Lea Wermelin (S) har bedt sine embedsmænd om at vurdere, hvorvidt der var hjemmel i loven til at tage beslutning om at grave døde mink ned uden miljøgodkendelse. I Miljøstyrelsen har man ellers allerede vurderet, at der er hjemmel i loven til beslutningen.

Vestsjællandsk forbud mod godkendte pesticider

Flere landmænd i Slagelse Kommune må ikke bruge pesticider på deres ejendom, fordi kommunen vil beskytte grundvand, der samtidig bruges til at fortynde spildevand fra olieindustrien.
Side 1 af 1984 (39678 artikler)Prev1234567198219831984Next