Styrelsen afbryder fysiske kontroller i nordjyske kommuner

Landbrugsstyrelsen kommer ikke til at lave kontroller i de syv nordjyske kommuner, der er ramt af coronarestriktioner i den kommende måneds tid, oplyser styrelsen.

Som følge af de nye restriktioner kører Landbrugsstyrelsen ikke fysiske kontroller i de syv nordjyske kommuner Hjørring, Frederikshavn, Brønderslev, Jammerbugt, Thisted, Vesthimmerland og Læsø. Det sker som følge af de skærpede restriktioner, som regeringen  indførte i sidste uge for at bryde smittekæder med Covid-19, oplyser Landbrugsstyrelsen.

- Vi er lige nu ved afklare brug af alternativer til den fysiske kontrol for eksempel i form af monitoreringsresultater og satellitbilleder, så udbetaling af landbrugsstøtten kan køre som normalt, oplyser styrelsen i en meddelelse.

Udover den fysiske kontrol af arealer påvirkes de fysiske afsyninger af skov, svineslagtestalde og kvægstalde samt Natura 2000 i de ramte kommuner. Det kan betyde, at der kan opstå mindre forsinkelser på udbetalingsanmodninger inden for de nævnte områder. Herudover vil der ikke blive udtaget jordprøver til kartofler i de syv kommuner.

Tiltagene, der netop er trådt i kraft, er foreløbigt gældende til og med den 3. december 2020.

hka

Læs også