Færre ansøgere til jordbrugsteknolog

Efter to rekordår er der i år færre ansøgere til jordbrugsteknologuddannelsen på Erhvervsakademi Aarhus, landets største uddannelsessted for jordbrugsteknologer.

Der er generelt langt færre ansøgere til de videregående uddannelser i år end sidste år. Det mærker man også på Erhvervsakademi Aarhus, hvor 91 kvote 2-ansøgere har søgt ind på jordbrugsteknologuddannelsen. Uddannelseschef Lars Villemoes kalder ansøgerdykket forventet. Det skal ses i lyset af, at mange unge »tyvstartede« studiestarten sidste år som følge af corona-restriktioner og et øget antal studiepladser.

- Vi har haft historisk mange ansøgere de seneste år, så vi var forberedte på, at ansøgertallet nok ikke ville nå samme høje niveau i år, siger Lars Villemoes.

Fuld beskæftigelse gør det mindre attraktivt

Uddannelseschefen hæfter sig samtidig ved, at der er fuld beskæftigelse i landbruget, hvilket gør det mindre attraktivt at skifte fuldtidsarbejde ud med studieliv og SU.

- Det er selvfølgelig aldrig rart, når ansøgertallet falder, men jeg er ikke bekymret. De fleste ansøgere og særligt EUX’erne kommer til efter kvote 2-ansøgningsfristen og frem mod fristen 5. juli. Så vi regner da stærkt med at få fuldt hus, som vi plejer, når vi når sommerens studiestart, siger han.

Det bliver lettere at komme ind

På Erhvervsakademi Aarhus forventer man, at modsat tidligere år, hvor man har måttet sige nej til ansøgere, i år vil kunne glæde langt flere med en studieplads.

- Tidligere har det været meget lidt sandsynligt at komme ind på studiet, hvis man var faglært og søgte efter kvote 2-fristen den 15. marts. I år har man gode chancer for at komme ind, selvom ansøgningen først sendes i løbet af foråret, lyder vurderingen fra uddannelseschefen.

Læs også