Elever rejser til Irland i tre ugers praktik

Nordjyllands Landbrugsskole har sendt 28 EUD- og EUX-elever til Irland.

28 elever fra Nordjyllands Landbrugsskole er netop nu i praktik i Irland, hvor de er indkvarteret på kvæg- og hesteejendomme. Her skal de arbejde og deltage i familielivet.

- Formålet med turen er, at eleverne får kendskab til en anden måde at drive landbrug på. Derudover bliver eleverne også klogere på dem selv, når de skal færdes i et andet land, hvor der tales et andet sprog end dansk. De vil få trænet deres sprog, opleve en anden kultur og generelt lære meget om kulturdannelse. Mange af vores elever har ikke været udenfor Danmarks grænser, så jeg er helt sikker på, at det bliver en stor oplevelse for alle, siger David Jensen, som er underviser og international koordinator på Nordjyllands Landbrugsskole.

Den første uge har David Jensen og kollegaen Line Thompsen, som er underviser indenfor fagområdet gris, kørt rundt og besøgt eleverne. Herefter er eleverne på egen hånd.

- Eleverne har naturligvis vores kontaktoplysninger, som de kan gøre brug af efter behov. Men efter første uge rejser min kollega og jeg hjem til Danmark igen, så eleverne skal stå på egne ben i Irland. Forud for turen har vi undervist eleverne i faget »At rejse er at leve«. Her har vi snakket rigtig meget om, hvad oplevelsen kommer til at give eleverne både internt på skolen men også personligt, siger David Jensen.

De sidste 24 timer af praktikopholdet i Irland mødes alle eleverne med David og Line. Her tager gruppen en samlet tur ind til Dublin, hvor der vil være rig mulighed for at dele deres oplevelser fra de foregående uger og få en god og social afslutning på et spændende og anderledes praktikophold.

Turen er et »Erasmus+ projekt«, der støtter 100 procent økonomisk.

Læs også