256 vil læse en jordbrugsuddannelse i Aarhus

153 vil uddanne sig til jordbrugsteknolog på Erhvervsakademi Aarhus. Urban landskabsingeniør havde modtaget 67 procent flere kvote 1-ansøgninger ved fristen i juli.

19-årige Anders Sørensen fra Gjerlev ved Randers håber efter sommer at kunne begynde på professionsbacheloruddannelsen i natur og jordbrugsproduktion på Erhvervsakademi Aarhus. Den nye uddannelse har frit optag, så opfylder man adgangskravene, er man sikret en plads. Foto: Privat.

Foto: EAAA.

Danmarks største uddannelsessted for jordbrugsteknologer, Erhvervsakademi Aarhus, har modtaget i alt 256 ansøgninger til deres i alt fire jordbrugsuddannelser.

Det er 24 flere end sidste år.

Interessen for at læse til jordbrugsteknolog er stort set det samme niveau som sidste år, hvorimod urban landskabsingeniør i år har modtaget markant flere 1. prioritetsansøgninger.

I alt 58 vil læse til urban landskabsingeniør og 67 procent flere end sidste år har i år søgt uddannelsen som deres 1. prioritet.

32 har søgt ny, grøn rådgiveruddannelse

19-årige Anders Sørensen har sammen med 31 andre søgt ind på erhvervsakademiets nye 3,5-årige professionsbachelor i natur og jordbrugsproduktion.

- Jeg vil gerne tage aktivt del i den grønne omstilling i landbruget med faglig og praktisk viden, siger Anders, der er HHX-student og vokset op på en gård i Gjerlev J. nord for Randers.

Hans far driver et fritidslandbrug ved siden af sit job som traktormekaniker og Anders har længe tænkt på at følge i farens og farfarens fodspor og blive landmand.

- Jeg har altid været interesseret i landbrug, men vil også gerne noget bogligt. Så da jeg opdagede denne nye uddannelse, tænkte jeg: Den er lige mig, siger Anders Sørensen.

Normalisering af ansøgertal

Uddannelseschef Lars Villemoes glæder sig over, så mange unge har valgt at gribe muligheden for at søge ind på en videregående uddannelse indenfor jordbrugsfaget.

- Det tyder på, at vi er tilbage på niveauet fra før corona, som først bød på et år med høje søgetal og derefter et år med lav søgning. Vi er glade for, at vi i år igen kan melde fuldt hus på de fleste af vores uddannelser, siger han.

Akademiet forventer, at der vil være enkelte ledige pladser på uddannelser som professionsbachelor i natur og jordbrugsproduktion og urban landskabsingeniør.

Fakta

  • Jordbrugsteknologuddannelsen er en toårig videregående uddannelse, hvor man kan gå direkte ud i job eller læse videre i halvandet år og blive professionsbachelor i jordbrug.

  • Jordbrugsteknologuddannelsen er en attraktiv vej for EUX-studenter, faglærte landmænd eller gartnere, der for eksempel ønsker at blive rådgivere, undervisere eller ledere.

  • Hvert år optages der på landsplan i omegnen af 200 studerende på jordbrugsteknologuddannelsen, som udbydes i Odense, Slagelse og Aarhus.

  • Syv ud af ti jordbrugsteknologer læser i Aarhus, hvor der udbydes hele ni specialeretninger.

  • Uddannelsen til urban landskabsingeniør på Erhvervsakademi Aarhus optager cirka 30 studerende om året.

  • Der er frit optag på den nye 3,5-årige professionsbacheloruddannelse i natur og jordbrugsproduktion, der er den første af sin slags og kun udbydes af Erhvervsakademi Aarhus.

Læs også