Vil have solceller på 120 hektar ved Gavnø

Baron Otto Reedtz-Thott har planer om at bygge et solcelleanlæg på ikke mindre end 120 hektar ved Gavnø Slot udenfor Næstved. Men planerne møder nu kritik.

Et flertal i Næstved Kommunes Plan- og Erhvervsudvalg har sagt ja til, at baron Otto Reedtz-Thott må bygge et solcelleanlæg på 120 hektar udenfor Næstved. Men hos Danmarks Naturfredningsforening møder planerne nu modstand.

- Selvom vind og sol er fossilfri energi, så er det vigtigt at huske på, at sådanne energianlæg ikke må opstilles på bekostning af naturhensyn. Solcelleanlæg i den størrelsesorden er tekniske anlæg, der ikke hører hjemme i det åbne landskab, men derimod bør placeres i eller nær industriområder og infrastrukturanlæg, skriver foreningen i en pressemeddelelse ifølge sn.dk.

Sagen kompliceres af, at det område, der efter planerne skal bruges til solceller, er udpeget som bevaringsværdigt landskab. I den tilladelse, som plan- og erhvervsudvalget har givet til at gå videre med planerne, står der da også at læse, at det skal undersøges, hvordan den omkringliggende natur vil blive påvirket.
 

Læs også