Landmand raser over spildevand på markerne: - Det kan ikke være rigtigt

Planteavler Klaus Christensen er ikke imponeret over Danvas nyhed om, at man har reduceret antallet af overløbsbygværker.

Klaus Christensen har en bedrift sydvest for Randers og er træt af, at der ikke bliver arbejdet hurtigere for at reducere mængden af overløb med spildevand. Han mener, det er hyklerisk, at landbruget pålægges tunge krav for at stoppe sin udledning af miljøpåvirkelige stoffer, når myndighederne ikke udsættes for samme krav. Foto: Privat Græsset på Klaus Christensens marker bruges som foder. Og landmanden er blandt andet bekymret for, hvad stofferne i spillevandet kan have af betydning for de dyr, der indtager foderet. Foto: Privat Landmand og debattør Knud Jeppesen betvivler, at en reducering i antallet af overløbsbygværker reelt set betyder færre udløb og mindre spildevand i åer, søer og farvand. Foto: Arkivfoto

Nok er antallet af overløbsbygværker med fælleskloakerede ledninger, ifølge Miljøstyrelsen, blevet reduceret med 379 siden 2017. Men problemer med overløb med spildevand, der ender i åer, søer og havet, er stadig reelle. Og udviklingen går alt for langsomt, mener landmand Klaus Christensen.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også