Kornet skal både tørres og holdes nedkølet
Varme og fugt skaber ideelle betingelser for diverse svampe i korn, så der kan dannes mykotoksiner. Husk også at fokusere på halmen, som drægtige søer jo æder en del af.

- Lige så vigtigt, som det er at få sit korn tørret ned til denne rette vandprocent umiddelbart efter høst, lige så vigtigt er det at huske løbende at køle afgrøden i siloen, lyder det fra rådgiver hos Alltech Danmark, Per Laustsen. Fotos: Alltech Danmark
Der er ikke megen tid at spilde, når nyhøstet korn er bragt i hus og lægges på lager.
Når et parti korn eksempelvis er høstet med 18 procent vand i 25 graders varme, skal nedtørringen påbegyndes indenfor en uges tid for at eliminere risikoen for lagerskader på kornet.
Det pointerer rådgiver Per Laustsen fra Alltech Danmark.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her