L&F-direktør er bekymret over svinepest i Italien

Et udbrud af afrikansk svinepest i Norditalien den 7. januar har allerede spredt sig, og det er bekymrende ifølge sektordirektør Christian Fink Hansen, Seges Gris.

Det lykkedes ikke de italienske myndigheder at inddæmme den smitte med afrikansk svinepest, der blev konstateret i januar. Det er bekymrende, vurderer Christian Fink Hansen, der er sektordirektør i Seges Gris. Foto: Arkivfoto Status for udbredelse af afrikansk svinepest i Europa pr. 20 januar. Seneste nye udbrud er den 7. januar i Norditalien. Sorte områder er områder med fund af afrikansk svinepest. Røde områder er såkaldte risikoområder. Grønne områder illustrerer lav/ingen risiko for afrikansk svinepest. Kilde: Danish Transportstandard på svineproduktion.dk Christian Fink Hansen, sektordirektør for Seges' Gris, er bekymret for spredningen af smitte med afrikansk svinepest i Norditalien. Foto: Anne Wolfenberg

Afrikansk svinepest i Tyskland vurderes indtil videre til at være under kontrol. Også selvom der er næsten 500 fund i indeværende år.

Det meddelte Christian Fink Hansen, sektordirektør i Seges Gris, ved Seges' Soseminar tidligere på måneden.

Men når det kommer til det fund af afrikansk svinepest, der blev gjort i det nordlige Italien den 7. januar i år, er sektordirektøren imidlertid mere bekymret.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også