PRRS er på vej ud

Både Sjælland og Fyn er tæt på at være helt fri for PRRS. Overvejelser om sanering af din PRRS-positive besætning bør drøftes med dyrlægen og oplyses til områdekoordinator.

- Vi står bedre, end vi havde turde håbe. Færre besætninger har aktiv PRRS-smitte, og rigtig mange positive besætninger har stabile sohold og gør en stor indsats for at producere PRRS-frie smågrise.

- Det er erfaringerne efter den nationale PRRS-reduktionsplan er skudt i gang flere steder i landet. Godt er det at se, at både Sjælland og Fyn er tæt på at være helt fri for PRRS.

Vi står bedre, end vi havde turde håbe. Færre besætninger har aktiv PRRS-smitte, og rigtig mange positive besætninger har stabile sohold og gør en stor indsats for at producere PRRS-frie smågrise.

Bjarke Lassesen, svinerådgiver, Velas

Sådan lyder det fra svinerådgiver Bjarke Lassesen fra Velas, der i en meddelelse oplyser, at de hos Velas er tæt på både besætninger og dyrlæger, der aktivt og systematisk er ved at sanere PRRS ud af besætningerne.

Overvejer du sanering?

På kortet er vist de »officielle« områder, hvor dyrlægerne er aktivt med til at sikre, at en sanering først sættes i gang, når det er sikkert i forhold til status ved naboer, og hvad der eventuel sættes ind i tomme stalde. Ved at oplyse om områderne er det også muligt at inddrage både slagteri og slagtesvine- og smågrisetransporter.

- Budskabet er her, at overvejer du at sanere din PRRS-positive besætning, så drøft det med dyrlægen, og bed vedkommende kontakte undertegnede som er udpeget til områdekoordinator, lyder opfordringen fra Bjarke Lassesen.

Læs også