Canada støtter svineproducenter i kampen mod ASF

Canadas regering afsætter 944.340 dollar (4,8 millioner danske kroner) til Manitoba Pork Council gennem landets beredskabsprogram imod afrikansk svinepest (ASF), »African Swine Fever Industry Preparedness Program« (ASFIPP). Målet er at hjælpe Canadas svinekødsindustri med at forberede sig imod potentielle tilfælde af ASF. Det oplyser den canadiske regering.

Pengene skal hjælpe Manitoba Pork Council med at iværksætte en række projekter, der har til formål at øge indsatsen for at kontrollere vilde svin i provinsen. Regeringen vil blandt andet udvikle en integreret reaktionsplan, der inkluderer dyrevelfærd, sygdomsreaktion og sektorgenopretning. Desuden skal oplysningskampagner øge biosikkerheden i svineproduktionen.

Og spørger man Lawrence MacAulay, Canadas minister for landbrug og landbrugsfødevarer, er det essentielt, at man sætter ind nu:

- Stærkt samarbejde mellem de føderale, provinsielle og territoriale regeringer og industriens interessenter er fortsat afgørende, ligesom vi prioriterer forebyggelses- og beredskabsaktiviteter imod denne ødelæggende dyresygdom. Vi vil fortsætte med at arbejde ihærdigt for at beskytte svinekødssektoren og sikre, at den forbliver robust, hvis der skulle opstå et udbrud, siger han.

Og den holdning deler Rick Préjet, der er formand for rådet Manitoba Pork:

- Afrikansk svinepest udgør en enorm risiko for svinesektoren i vores provins, og vi er nødt til at gøre alt, hvad vi kan, for at sikre, at vi er forberedte i tilfælde af, at den forfærdelige dag rammer os, udtaler han og tilføjer:

- Vi vil gerne rose den føderale regering for ikke kun at øge finansieringen til at støtte producenter og vores sektor, men for deres fortsatte engagement i det forberedende arbejde med vores producenter og vores personale for at sikre, at vi er bedst muligt forberedt på et udbrud.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også