To vacciner mod diarré kan nu kombineres

Efter lanceringen af Hipra-vaccinen Suiseng Diff/A i 2022, præsenterer lægemiddelfirmaet Hipra nu igen en nyhed til at forbedre kontrollen af spædgrisediarré.

Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA) har for nylig godkendt sammenblandingen af Hipra´s vacciner Suiseng Diff/A og Suiseng Coli/C til forebyggelse af spædgrisediarré.

Det betyder, at Suiseng Diff/A og Suiseng Coli/C nu kan blandes og gives i en enkelt injektion på 4 ml.

Det oplyser den veterinærmedicinske virksomhed i en pressemeddelelse.

Kun én enkelt injektion

Dermed er det nu muligt i én enkelt injektion at vaccinere mod diarré hos spædgrise forårsaget af E. coli F4, F5, F6, LT, C. difficile, C. perfringens type A og type C, samt forebygge akut død forårsaget af Cl. novyi (dvs. novyi-gaspustere) hos søer.

Ifølge Hipra repræsenterer den nye mulighed for kombination af de to vacciner en vigtig milepæl og en unik løsning til at hjælpe svineproducenter med at bekæmpe diarré i grisenes første leveuger, samt mindske antallet af akutte dødsfald hos søer forårsaget af Cl. novyi.

Bedre velfærd og reduceret arbejdstid

- Med muligheden for sammenblanding af de to vacciner kan personalet i stalden spare den ene af to injektioner. Det reducerer arbejdstiden for personalet og reducerer risikoen for fejl i forbindelse med vaccinationerne og endelig betyder det færre stik i soen, udtaler Anne Mette Strunz, Technical and Marketing Manager hos Hipra Nordic.

Ifølge Anne Mette Strunz forbedrer kombinationen af vaccinerne dermed søernes velfærd, reducerer arbejdet og sparer tid.

Hun gør det endvidere klart, at muligheden for at blande vaccinerne også har til formål at reducere materialeforbrug forbundet med vaccinationsarbejdet såsom kanyleforbrug.

- Ud over at udvikle nye vacciner bestræber Hipra sig på denne måde på at gøre brugen af vacciner lettere, spare tid og arbejde, mindske muligheden for at lave fejl samt øge velfærden hos pattegrise og søer, lyder det endvidere i meddelelsen.

Læs også