Bør forbrugerne vide mere om øko-grise?

Lige nu søger Foreningen til Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød, FØKS, økologiske svineproducenter til at være værter til det såkaldte Sofari, der i år fejrer 10 års jubilæum.

Formålet med Sofari er, at give forbrugerne et indblik i, hvad de får for pengene, hvis de køber økologisk svinekød.

Sofari finder sted søndag den 24. maj, hvor man i tidsrummet 10-14 skal slå dørene op for den almene befolkning., og FØKS håber, at så mange som muligt melder sig som bannerførere for den økologiske svineproduktion.

Salg af økologiske fødevarer i detailhandlen og onlineslag udgør godt 13 pct., mens markedsandelen for økologisk grisekød er 3,2 pct.  Cirka 40 pct. af den økologiske svineproduktion går til hjemmemarkedet.

- Derfor skal vi fastholde og videreudvikle salget af økologisk gris. Vi skal have endnu flere danskerne til at putte økologisk grisekød i indkøbskurven, når de står ved køledisken og skal vælge, hvilken slags grisekød, der skal købes, siger Randi Vinfeldt, der er formand for FØKS.

Som svineproducent kan man læse mere om Sofari-konceptet på foreningens hjemmeside sofari.dk.

Sofari arrangeres af Foreningen til Fremme af Økologisk Kvalitets Svinekød, FØKS, i samarbejde med Friland, Organic Pork, Tican, Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer.

aldo

Læs også