Coops dyrevelfærdsmærke giver konventionelle grise et bedre liv

Bornholmske svineproducenter har investeret mere end 12 mio. kr. i at give 50.000 grise et bedre liv. Det er resultatet af Coops dyrevelfærdsordning, som stiller større krav til konventionel svineproduktion. Det forbedrede svinekød kommer i butikkerne i uge 43.

I denne uge vil de første bornholmergrise med et dyrvelfærdshjerte være at finde i Coops kølediske rundt omkring i landet.
 
Bornholmergrisen er et eksempel på, at Coop er gået sammen med konventionelle landmænd på Bornholm om at hæve dyrevelfærden i konventionel svineproduktion.
 
Da regeringen i 2016 i forbindelse med Landbrugspakken etablerede et nyt dyrevelfærdsmærke, modtog det kritik fra Coop samt toneangivende organisationer som Forbrugerrådet Tænk og Dyrenes Beskyttelse, som fandt mærket uambitiøst. Coop satte sig derfor for at udvikle sin egen mærkningsordning, som løfter dyrevelfærden markant for bl.a. køer, kalve, kyllinger og grise. Der er allerede mere end 500 produkter i Coops butikker, som er dyrevelfærdsmærkede og nu får de selskab af et-hjertet svinekød.
 
- Vi ved, at dyrevelfærd er noget, der optager mange danskere. Med det nye 1-hjertede svinekød er der sket en markant forbedring af grisenes velfærd, samtidig med at det giver endnu flere danskere mulighed for at vælge dyrevelfærd til uden, at det går ud over pengepungen, siger Signe Frese, CSR-direktør hos Coop.
 
Grisene og søer er løsgående og har mere plads i stalden, de får frisk halmstrøelse dagligt, og der er ingen kupering af haler. Transporttiden fra landmanden til det lokale slagteri i Rønne er kort, og mindst 70 % af foderet er dyrket lokalt.
 

Læs også