Danish Crown er udfordret på kapaciteten - plan klar

De seneste to måneder er der blevet tilmeldt ca. 200.000 grise mere til slagtning end forudsagt i Danish Crowns prognose. På grund af helligdagene udfordrer det kapaciteten på slagterierne voldsomt, men medarbejderne hænger i og melder sig klar til overarbejde.

- Antallet af udsatte grise topper ved udgangen af den her uge, og allerede i næste uge forventer vi at kunne indhente, hvad der svarer til en slagtedag. Den følgende uge begynder med 2. pinsedag, men her er det lykkedes at få så meget overarbejde, at vi trods en arbejdsdag mindre fortsat kan slagte, hvad der svarer til en uges tilmelding, fortæller Søren F. Eriksen, der er direktør i Danish Crown Pork.
 
Efter pinseugen er der igen en fuld arbejdsuge, hvor der kan indhentes, hvad der svarer til en slagtedag. Derefter følger ugen med Grundlovsdag, men antallet af udsatte grise vil fortsat falde på grund af massivt overarbejde.
 
- Når vi går ud af den uge, hvor der er Grundlovsdag, så er det vores mål at være under det antal grise, der svarer til tre slagtedage. Samtidig må ingen leverandører være udsat mere end fem slagtedage med mindre, der er lavet en klar aftale med leverandøren, siger Søren F. Eriksen, der ærgrer sig over situationen.
 
Situationen spidsede  yderligere til i sidste uge, da slagteriet i Sæby blev ramt af et større nedbrud, men medarbejderne har efterfølgende sagt ja til ekstra overarbejde for at hente det tabte.
 
I øjeblikket er det for usikkert at spå om, hvornår der er slagtet op, men presset vil falde markant i de første uger af juni.
 
- Det irriterer mig og alle andre i Danish Crown helt vildt, at vi på den her måde skuffer vores ejere og leverandører. Vi har derfor sat et større arbejde i gang for at finde løsninger, så vi undgår at havne i en lignende situation fremadrettet, siger Søren F. Eriksen.
 

Læs også