bannerPos

Efterårets gnaverinvasion kan give dyre produktionstab

Hvis man kommer bagud med sin skadedyrsbekæmpelse, risikerer man at få problemer med en stor population. Det kan koster i foder – men også i reproduktion, da rotter kan være bærere af sygdommen leptospirose.

Henriette Lemvig

Journalist (plantespecialist), Effektivt Landbrug
30-08-2019 07:54
Hvis en forebyggende indsats mod gnavere påbegyndes allerede nu, er der mange penge at spare i vintermånederne, lyder det fra svinekonsulent Anders Peter Andersen, LMO.

Det er snart efterår. Og det kan betyde, at der sker en invasion af gnavere på landbrug, og det kan have store konsekvenser – for eksempel for reproduktion i svinebesætningen og dermed økonomien på bedriften. tage forebyggelse af skadedyrsbekæmpelse seriøst og starte, inden høsten er i hus, lyder meldingen fra Anders Peter Andersen, svinekonsulent hos LMO.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 139,59 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Lille ko har mange store fordele

Selvom jerseykoen er en lille ko, er den stor rundt omkring i verden. Og hvis det står til Dansk Jersey bliver den, grundet sine resultater, endnu større de kommende år.

L&F beder minister om alternativer til efterafgrøder

I et brev til fødevareminister Mogens Jensen (S) beder Landbrug & Fødevarer om flere virkemidler til at opfylde miljøkravene.

Sprøjtning af pløjefri vinterraps i efteråret

Især sent såede og pløjefri vinterrapsmarker skal hjælpes bedst muligt mod rapsjordlopper og spildkorn, lyder det fra FRDK.

Stor optimisme op til årets sukkerroe-kampagne

Prøvetagninger tyder på, at årets sukkerroehøst kan blive rigtig god. Ses van der Have afholdt torsdag marktræf i samarbejde med Nordic Sugar og Bayer på Holgershaab ved Nørre Vedby på Nordfalster.

Tidlig etablering af vintersæd øger behovet for ukrudtsbeskyttelse

Ved senere ukrudtsbekæmpelse skal dosisen hæves for at opnå en tilsvarende effekt, påpeger Patriotisk Selskab. Der må aldrig behandles med prosulfocarb på tør sort jord inden fremspiringen.

ØL: - Vi skal levere på samfundets behov

Vandselskaberne er ligesom den brede befolkning ikke i tvivl om, at de vil have rent vand, og det vil blandt andet sige: Vand fri for alle rester fra landbrugets forbrug af syntetiske pesticider. Det samme gælder i vores mad. Vores kampagne er i det lys et debatindlæg, som kobler borgernes ønske om rent drikkevand med, at de aktivt kan vælge økologi.
Side 1 af 1632 (32632 artikler)Prev1234567163016311632Next