bannerPos

Få overblik over ASF-truslen via podcast

Jens Munk Ebbesen, områdedirektør for Fødevare- & Veterinære Forhold i Landbrug & Fødevarer, anbefaler i podcasten »Afrikansk svinepest i Tyskland kan ramme dig«, som Seges Svineproduktion netop har udgivet, at producenter allerede nu ser sig om efter stalde, der står tomme, men som kan bruges til opstaldning i en periode i tilfælde af udbrud af afrikansk svinepest i Tyskland. Arkivfoto
25-01-2020 13:11

Afrikansk svinepest er set ikke langt fra den polsk-tyske grænse. Og sker der et udbrud i Tyskland, kan det få økonomiske konsekvenser for især eksportører af smågrise. Hør podcasten om emnet.

- Det, der senest er sket, er, at afrikansk svinepest er hoppet fra den østlige del af Polen til den vestlige del. Sådan indleder Jens Munk Ebbesen, områdedirektør for Fødevare- & Veterinære Forhold i Landbrug & Fødevarer, podcasten »Afrikansk svinepest i Tyskland kan ramme dig«, som Seges Svineproduktion netop har udgivet.

I podcasten fortæller han om trusselsbilledet her og nu, og Frank Øland, cheføkonom i Landbrug & F&osl

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

Claus Berggren bliver direktør for Dansk Biogasrådgivning

Den 1. oktober 2020 tiltræder Claus Berggren som administrerende direktør i Dansk Biogasrådgivning.

Dårlig majspakning kan hurtigt koste en kvart million

Dårlig pakning i siloen af majs fra 100 hektar kan hurtigt komme til at koste 250.000 kroner.

Majsen skal hurtigere op af jorden

Hos Landbo Limfjord har man både i år og sidste år set alt for lav fremspiringsprocent i mange majsmarker. Starthjælp via biobejdsning kan være en af nøglerne til at løse problemet, mens tommelfingerreglen om otte graders varme i jorden som startskud til majssåning også bør tages op til revision.

Danske virksomhedsgiganter går til kamp mod madspild

Flere af Danmarks førende virksomheder går nu til kamp mod madspild under aftalen Danmark mod Madspild. Det glæder fødevareminister Mogens Jensen.

Seges går online med ny haleguide

Seges Svineproduktion har udviklet en guide, som skal gøre det nemmere at producere grise med hele haler.

Arla havde 1.500 medarbejdere på kompetenceudvikling

Til årets udgave af Learning Week hos Arla deltog mindst 1.500 medarbejdere verden over hos virksomheden i oplæg om alt lige fra bæredygtighed til mindfullness. Og det var vigtigere end nogensinde, mener Helle Petersen, der er landedirektør hos Arla Danmark.

- Der mangler »manpower«

Kommunerne mangler ressourcer til at få ført vådområdeprojekter ud i livet, og systemet er for bureaukratisk, lyder det fra Søren Madsen, projektleder i Næstved Kommune, der til daglig arbejder med vådområdeprojekter.

- Vi skal have flere grise med krølle på halen

Svineproducent Joachim Clausen fra Ledbjerggaard ved Sorø har siden juli 2018 produceret grise med hele haler i forbindelse med et demonstrationsprojekt under Seges Svineproduktion. Erfaringerne er så positive, at haleklipperen forbliver på hylden her efter projektets afslutning.

Vækster med millioner: Samson sætter ny omsætningsrekord

Samson leverer grønne tal på top- og bundlinje, og bevarer optimismen for fremtiden trods et usikkert marked.
Side 1 af 1931 (38616 artikler)Prev1234567192919301931Next