bannerPos

Svinenoter: Forsikring i forhold til ventilationskrav

16-11-2019 15:01

- Flere forsikringsselskaber har specifikke krav i deres betingelser, så jeg vil kraftigt anbefale, at du læser dine forsikringsbetingelser igennem, så du er sikker på, at du overholder dem. Det er betingelsen for at få en eventuel skade dækket af forsikringen.

Opfordringen kommer fra svinekonsulent Rie Krukow, LMO, i nyhedsbrevet »Trynekontakten«.

- Hvis du vil sikre din bedrift yderligere, er flere forsikringsselskaber faktisk indstillet på at forhandle om præmien, hvis du gør en ekstra indsats for at undgå skader – for eksempel ventilationssvigt, lyder det fra Rie Krukow, der opfordrer til, at producenter tager en snak med forsikringsselskabet om de muligheder der er.

Svinebestanden i Danmark falder fortsat

Danmarks Statistik har offentliggjort resultatet af svinetællingen foretaget den 1. oktober 2019. Det skriver Tican i deres seneste Uge Orientering.

Her meddeler de, at den gode økonomi i svineproduktionen endnu ikke ved tællingen 1. oktober har givet sig udslag i nogen form for tendenser til ekspansion i svinebestanden.

Pr. 1. oktober 2019 var bestanden af svin i Danmark – inkl. slagtesvin - 12.585.000. Det er et fald på 3,1 procent i forhold til oktober-tællingen i 2018.

Tællingen er baseret på en stikprøve omfattende omkring 2.000 bedrifter, og resultatet af svinetællingen ligger på linje med seneste tælling fra 1. juli og viser et fortsat fald i svinebestanden herhjemme i forhold til samme tælling for et år siden.

Såvel den samlede svinebestand som avlsbestanden i form af drægtige søer ligger omkring tre procent lavere end for et år siden. Faldet i avlsbestanden må dog forventes at blive udlignet af en stigende produktivitet i svineproduktionen.

En influenzavaccine betaler sig

- Hjælp grisen – bliv selv influenzavaccineret.

Sådan lyder anbefalingen fra svinekonsulent, Bjarke Lassesen, LMO, i nyhedsbrevet »Trynekontakten«. Her opfordrer han alle der passer grise eller besøger grise jævnligt, til at lade sig vaccinere for influenza.

- Mange influenzaudbrud i svinebesætninger skyldes, at de personer der arbejder i staldene, har været influenzaramte og har smittet grisene. En norsk undersøgelse viste, at 94 procent af de influenzaudbrud som blev konstateret i svinebesætninger, kom fra de personer der passede/besøgte grisene.

Ifølge Bjarke Lassesen, viser nye undersøgelser, at influenzavirus desværre ikke uddør i svinebesætningerne. Den cirkulerer, og finder hele tiden nye grise, der kan smittes.

- Tegn på vedvarende influenza hos søer og pattegrise er nysen, tåreflåd, utrivelighed, immunsvækkelse og øget pattegrisedødelighed. Smitten overføres med udåndingsluft og spyt hos grise og med hænderne hos mennesker.

Hos svin kan smitte og sygdom begrænses ved vaccination mod svinets 3 influenzatyper (SIV) og ved virusmanagement (McRebel regler).

- Personer bør være regelmæssigt vaccineret mod sæson influenza, herunder pH1N1. Hvis I er flere, der skal vaccineres samtidig, oplever vi, at det lokale apotek velvilligt kører ud til besætningen og vaccinerer dem, der ønsker det. Er man syg med influenza symptomer, bør man ikke komme i svinebesætninger, ligesom man i perioder med influenzaepidemi blandt mennesker, bør desinficere hænder efter håndvask, inden man går ind i svinebesætninger.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.

Nyt koncept afløser årets Svinekongres

Landbrug & Fødevarer Svineproduktion og Seges Svineproduktion står bag nyt koncept, som afløser årets Svinekongres. Men fokus på faglig viden og netværk bliver – næsten - lige som det plejer.

Svinenoteringen ryger under 11 kroner

For første gang i år kommer noteringen for slagtesvin fra Danish Crown under 11 kroner. Næste uge falder noteringen nemlig med 30 øre til 10,80 kroner.

Nature Energy indgår grøn kæmpeaftale med Shell

Nature Energy og Shell har indgået en stor aftale, hvor Nature Energy sælger biogas til Shell Energy i Europa. Aftalen er til dato den største af sin slags i verden og beviser, at biogas er en vigtig del af den grønne omstilling i hele Europa.

Fælles front mod mulig retssag om efterafgrøder

Landbrug & Fødevarer og de fire landboforeninger, der har afsluttet en juridisk forundersøgelse vedrørende en mulig retssag om efterafgrøder, har nu drøftet de mulige veje i det juridiske spor.

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grønt

Danskerne køber dobbelt op på økologisk frugt og grøntDanskerne er for alvor slået ind på en grønnere levevej. Det er især økologiske frugter og grøntsager, som fylder mere på danskernes grønnere tallerkener. Ifølge Danmarks Statistik er salget af økologisk frugt og grønt steget med 143 procent i årene 2015-19.

Optimer udbyttet med en godt afdrænet mark

Dræning har altid været højt prioriteret på Ultanggaard ved Haderslev. Landmand Asmus Fromm-Christiansen er syvende generation på bedriften og både han og hans far bruger en del tid og penge på dræning. Det fortalte han på en temadag om dræning hos SLF.

Jensen Seeds styrker produktionsplatform med fransk opkøb

Jensen Seeds, der er en del af DLF-koncernen, underskrev i går aftale om opkøb af det franske frøfirma Astera Seed, der ligesom Jensen Seeds er specialiseret i produktion af grøntsagsfrø. Opkøbet betyder, at Jensen Seeds nu kan øge udbuddet af grøntsagsfrø til kunderne.
Side 1 af 1871 (37405 artikler)Prev1234567186918701871Next