bannerPos

Høj effektivitet i slagtesvinestalde kan give landmænd blod på tanden

Ulrik Bremholm vurderer, at udviklingen i foderforbruget i dansk slagtesvineproduktion har sendt rentabiliteten op på et interessant niveau. Han producerer selv 60.000 slagtesvin årligt på Rubenlund Agro A/S på Lolland. Foto: Morten Ipsen

AF: MORTEN IPSEN

REDAKTIONSCHEF
27-06-2020 10:31
Effektiviteten i dansk slagtesvineproduktion er i dag blevet så høj, at investeringer i slagtesvineproduktion kan slå mange andre businesscases, mener to medlemmer af Landbrug & Fødevarers sektorbestyrelse for svineproduktion.

De to bestyrelsesmedlemmer i sektorbestyrelsen i Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, Søren Søndergaard, »Baldershave« øst for Billund, og Ulrik Bremholm, Rubenland Agro A/S, Tranekær på Langeland, er helt enige om, hvordan de danske landmænd bedst muligt udnytter mulighederne i svineproduktionen fremover:

Invester i slagtesvineproduktion.

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

To ristede i sommernatten

Dagsordenen var næsten den sædvanlige, men rammerne var ganske anderledes ved årets udskudte generalforsamling i Centrovice.

Store indflytningsdag hos DLG

Forleden var det store indflytningsdag hos DLG-koncernen, hvor 250 medarbejdere rykkede ind i nyt domicil i Fredericia. Når flytningen og sammenlægningen i virksomheden er fuldendt efter sommerferien, vil 350 medarbejdere have deres daglige gang i det nye hovedsæde i Fredericia

S.D. Kjærsgaard idømt bøde

S. D. Kjærsgaard er idømt en bøde på 100.000 kroner for at have bestukket den kommunale topchef i Aarhus Kommune, skriver Aarhus Stiftstidende.

LandboNords generalforsamling blev også digital

Torsdag aften afholdt LandboNord generalforsamling digitalt. Her var budskabet blandt andet, at hverken forretning eller forening har ligget i dvale under COVID-19 nedlukningen af Danmark.

To par skadedyrsbekæmpere er flyttet ind hos landmand på Mols

Hvad gør man, når en ellers velkommen gæst, kvitterer for gæstfriheden ved at gylpe på gulvet og skide ned ad væggen? Så bygger man dem en bolig. Det gjorde landmand Jørgen Ivar Mikkelsen fra Mols, som nu har hele to par økologiske skadedyrsbekæmpere boende.

200 mio. kroner ekstra til et grønnere landbrug i 2021

I 2021 kan der komme flere minivådområder, mere ny skov og mere teknologi, der gør landbruget grønnere. Det er resultatet af regeringens beslutning om at overføre syv procent af den direkte landbrugsstøtte i 2020 til grønne tiltag i landdistriktsprogrammet fra 2021 og frem.

Stille hvedeeksportmarked

Investeringsfondene satte sig på hænderne forud for forlænget weekend i det amerikanske. Argentinsk sojaindustri lider.

Godt år for Gråkjær

Entreprenørvirksomheden Gråkjær har travlt med at projektere og opføre en lang række projekter i Danmark, Norge, Sverige og Tyskland, og virksomheden har lagt strategien for fremtiden ud fra et marked, der ser positivt ud. Dog med coronakrisen som en joker i branchen.

Udstillere glæder sig til Agromek

Blandt udstillere på Agromek ’21 er der store forventninger til igen at kunne møde landmændene på messestandene.

John Deere sælger SABO til Mutares

John Deere har meddelt, at der er underskrevet en aftale om at sælge SABO Maschinenfabrik til Mutares SE & Co. Overdragelsen er betinget af lovmæssig godkendelse af Federal Cartel Office Bundeskartellamt i Tyskland.
Side 1 af 1871 (37412 artikler)Prev1234567186918701871Next