bannerPos

Højere daglig tilvækst uden zink

AlphaSoy, der er en del af Feed'n'Grow-programmet kan være vejen mod en zinkfri svineproduktion, tror man på hos Agilia og AB Agri.

Henning K. Andersen

16-03-2019 10:06
Feed'n'Grow er et nyt tiltag fra Agilia og AB Agri, der tager hånd om problematikken om brug af zink i svineproduktionen.

Et samarbejde mellem Agilia og AB Agri har resulteret i et nyt foderprogram, der hjælper producenten med at tage zink ud af svineopdrættet. Produktserien er skabt ud fra de to Agilia-produkter, AlphaSoy og DanMilk, og giver ifølge salgschef i Agilia, Peter Haahr Hansen, håb om, at svineproducenterne kan klare en fremtid uden zink ved afvænning.

- Vi har indbygget alt den viden, vi har, i vores foderblandinger til Feed’n’Grow. De seneste forsøg har vist, at vi kan undvære zink, og samtidig skabe samme produktionsresultater, siger Peter Haahr Hansen.

De nye foderblandinger fra Agilia er designet ud fra den nyeste viden om, hvordan den sunde tarm kan optimeres via fodring, og dermed sikre et nedbragt forbrug af både zink og antibiotika.

Forsøg har vist, at den daglige foderoptagelse med Feed’n’Grow faktisk er højere uden brug af zink, end med brug af zink. Også den daglige tilvækst er bedre. 

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.

Digitale kurser kan løfte arbejdet i stalden

Otte forskellige kurser tager fat i den basale viden om, hvordan vi passer grisene, hvad det er vigtigt at holde øje med i stalden, etc.

Ekspert vil have kommunerne ind i dige-kampen

Hvis der skal skabes mere klarhed om beskyttede diger i Danmark, må kommunerne komme i gang med den konkrete udpegning, mener museumsinspektør Tenna Kristensen, Museum Sønderjylland.

Gårdmejeri i Vendsyssel leverer luksusoste til Singapore Airlines

Singapore Airlines vil fremover tilbyde sine passagerer på businessclass flere oste fra Sønderhaven Gårdmejeri i Brønderslev. De nye oste vil blive specielt udviklet efter ønsker fra flypassagererne.

Danish Crown-direktør: Markedet tillader ikke prisstigninger

Direktør i Danish Crown Beef, Finn Klostermann fortæller, at han udmærket forstår slagtekalveproducenternes frustration over nuværende afregningspriser. At priserne ikke er højere, skyldes flere faktorer, forklarer han.
Side 1 af 1542 (30833 artikler)Prev1234567154015411542Next