bannerPos

Højere daglig tilvækst uden zink

AlphaSoy, der er en del af Feed'n'Grow-programmet kan være vejen mod en zinkfri svineproduktion, tror man på hos Agilia og AB Agri.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
16-03-2019 10:06
Feed'n'Grow er et nyt tiltag fra Agilia og AB Agri, der tager hånd om problematikken om brug af zink i svineproduktionen.

Et samarbejde mellem Agilia og AB Agri har resulteret i et nyt foderprogram, der hjælper producenten med at tage zink ud af svineopdrættet. Produktserien er skabt ud fra de to Agilia-produkter, AlphaSoy og DanMilk, og giver ifølge salgschef i Agilia, Peter Haahr Hansen, håb om, at svineproducenterne kan klare en fremtid uden zink ved afvænning.

- Vi har indbygget alt den viden, vi har, i vores foderblandinger til Feed’n’Grow. De seneste forsøg har vist, at vi kan undvære zink, og samtidig skabe samme produktionsresultater, siger Peter Haahr Hansen.

De nye foderblandinger fra Agilia er designet ud fra den nyeste viden om, hvordan den sunde tarm kan optimeres via fodring, og dermed sikre et nedbragt forbrug af både zink og antibiotika.

Forsøg har vist, at den daglige foderoptagelse med Feed’n’Grow faktisk er højere uden brug af zink, end med brug af zink. Også den daglige tilvækst er bedre. 

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next