bannerPos

Højere daglig tilvækst uden zink

AlphaSoy, der er en del af Feed'n'Grow-programmet kan være vejen mod en zinkfri svineproduktion, tror man på hos Agilia og AB Agri.

Henning K. Andersen

16-03-2019 10:06
Feed'n'Grow er et nyt tiltag fra Agilia og AB Agri, der tager hånd om problematikken om brug af zink i svineproduktionen.

Et samarbejde mellem Agilia og AB Agri har resulteret i et nyt foderprogram, der hjælper producenten med at tage zink ud af svineopdrættet. Produktserien er skabt ud fra de to Agilia-produkter, AlphaSoy og DanMilk, og giver ifølge salgschef i Agilia, Peter Haahr Hansen, håb om, at svineproducenterne kan klare en fremtid uden zink ved afvænning.

- Vi har indbygget alt den viden, vi har, i vores foderblandinger til Feed’n’Grow. De seneste forsøg har vist, at vi kan undvære zink, og samtidig skabe samme produktionsresultater, siger Peter Haahr Hansen.

De nye foderblandinger fra Agilia er designet ud fra den nyeste viden om, hvordan den sunde tarm kan optimeres via fodring, og dermed sikre et nedbragt forbrug af både zink og antibiotika.

Forsøg har vist, at den daglige foderoptagelse med Feed’n’Grow faktisk er højere uden brug af zink, end med brug af zink. Også den daglige tilvækst er bedre. 

Brasiliansk farmer dyrker Conservation Agriculture – fordi det på alle måder er bedst

På Agripastos Farm er efterafgrøder, sundt sædskifte og nye, bedre såmaskiner taget i brug for især at gøre jorden mere frugtbar ved at øge dens indhold af humus. Skiftet til CA har også betydet, at erosionen er ophørt, hvilket er særdeles vigtigt.

Succes med nyt foldkoncept

Med nyt foldkoncept fravænnes en halv gris mere pr. so på Ulvehøjgaard ved Brørup, og de fravænnede smågrise vejer 1,6 kilo mere.

Forekomst af influenza har ingen sæson

Dyrlægerne hos Vet-Team anbefaler, at der tages prøver inden, vaccination mod influenza begyndes, men også med jævne mellemrum efterfølgende, for at se om det fortsat er den rigtige type, man vaccinerer imod.

Tag flere sorter ind

Hvedeforælder Finn Borum fra Sejet Planteforædling giver sit bud på, hvorfor man skal vælge sorter med forskellige dyrkningsegenskaber. Planteavler Esben Kappel benytter også denne strategi og glæder sig over udsigten til høje udbytter.

Ny presser i Danmark

Den nye bigballepresser, Kuhn LSB 1290iD, kører nu for første gang i Danmark.

Fendts Ideal 10-mejetærsker nærmer sig danske marker

IdealDrive – styresystemet uden rat - er en feature i Fendts kommende topmodel. De første mejetærskere fra producentens øverste hylde kommer til at køre tests i den europæiske høst i år. Danske kunder kan få en ny Ideal 10-maskine til 2021-høsten.

Rapsprisen stiger på trods af høstens kommen

Normalt falder rapsprisen under høst her i Europa. Det virker blot ikke til at blive tilfældet i år. I stedet presser den europæiske rapspris på for nye stigninger og det tyder dermed på, at rapshøsten i Europa ikke bliver for god i år.

Foretræk høst til den tidlige side

Landbonord anbefaler så tidlig høst som muligt.

Kornhøsten kører nemt

Kornet tørrer godt og vinterbyggen er mange steder snart i hus.
Side 1 af 1586 (31708 artikler)Prev1234567158415851586Next