Nord-West noteringen falder med 3,50 euro

Der er flere indikatorer, der tyder på stigende frem for på faldende priser i de kommende uger på smågrisemarkedet, lyder det fra Danske Svineproducenter.

Det tyske smågrisemarked stabiliserer sig for tiden.

Nord-West noteringen er faldet med 3,50 euro til 76,00 euro. Nord-West noteringen for 8-kilos grise er falder med 2,30 euro til 49,90 euro.

Nord-West noteringen i dag, som er gældende for forrige uge, er faldet markant, men VEZG-smågrisenoteringen, som er gældende for den nuværende uge, er allerede uændret, lyder meldingen fra Danske Svineproducenter.

De danske og hollandske smågrisenoteringer, som er steget kraftigere end de tyske smågrisenoteringer i de seneste måneder, fortsætter imidlertid nedturen. Her spiller logistiske udfordringer i smågriseeksporten i forbindelse med coronavirussen en vigtig rolle.

Såfremt der ikke kommer nogen negative overraskelser syd fra grænsen, forventer man imidlertid, at også de danske og hollandske smågrisenoteringer stabiliserer sig i den nærmeste fremtid.

Det tyske slagtesvinemarked er i balance, og der er flere indikatorer, der tyder på stigende frem for på faldende priser i de kommende uger. Slagtesvinene, som blev fremrykket de seneste uger, vil ikke stå til rådighed i de nuværende uger, og slagteriet Tönnies skriver om god efterspørgsel fra den tyske detailhandel som prisdrivende faktor.

Ifølge Danske Svineproducenter kommer der – efter forlydende – også flere ordrer fra Kina igen.

- Alt i alt er der således grund til lidt optimisme, selvom der fortsat er stor usikkerhed i forbindelse med coronavirussen, specielt i international handel, skriver Danske Svineproducenter. 

Den tyske VEZG-smågrisenotering indikerer, at Nord-West noteringen i næste uge vil være uændret 76,00 euro (603 kr. inkl. vægtregulering).

aldo

Læs også